DMCA bildirimi gelince Google kaldırıyor ancak link değiştirip 301 atarsanız 1, 2 hafta sonra tekrardan yerine geliyor.
Bunu bilmek için film sitesi sahibi olmaya gerek yok. Çoğu kişi yaşıyor.
Kastettiğim şey SEO ile alakalı değil hocam, tabikide linki yönlendirirsin ama bu dediğin DMCA yolu ile arama sonuçlarından kaldırıldığında olan durum. Teliflerin çoğu mail yolu ile direk firmadan geliyor, Türkiye temsilcilerine mail attırıyorlar yani. DMCA olana zaten kılıf uydurursun 301 atarsın birşeyler yaparsın. Tam bu noktada bir kurnazlık var, telifler link bazlı geliyor sanırım ve o link üzerinden değilde başka bir link üzerinden yayına alıyorlar gibi geldi. Arama sonuçlarında film sayfanın var olması ile değilde filmin bir şekilde sitende var olabilmesiyle alakalı bir konu yani aslında. Telif gelen film nasıl tekrar sitelerinde kalabiliyor? Bunu öğrenmeye çalışıyorum.
Büyük film sitelerinde hiç film telif hakları sebebi ile kaldırılmış gibi bir ibare gördün mü? Ben uzun zamandır görmüyorum, bunun bir yolunu bulmuşlar. Bende sitelerini analiz ederek bunun ne olduğunu çözmeye çalışıyorum. Film arama sonuçlarında olmasa bile sitelerinde oluyor ziyaretçiler site içi arama yapıp bulabilsinler diye, ama aslında mail ile ihtar çekildiğinde 3 gün içerisinde siteden kaldırman gerekiyor.