Merhaba arkadaşlar, coil whine meşhur bobin cızırtısı ile son topladığım bilgisayarda tanıştım, bileşenler şu şekilde.

Ürün ilk geldiğinde oyun oynarken hoparlörden cızırtı şeklidne ses geliyordu, pek önemsemedim monitörün hoparlörü bozulmuştur dedim olmadı format atarım dedim sonra soruna biraz internetten bakınca cw problemini gördüm.ilk başta gülmüştüm sorun ekran kartında olursa hoparlörden cızırtı sesimi gelir diye ama gpu stress programını açınca cızırtı tavan yapmaya başladı, servise gönderdim sorun yok diye geri geldi video çektim yine gönderdim bu sefer aynı modelin sıfırını göndermişler, bir heves ile bugün bilgisayara taktım ama yine aynı.Hatta şimdi mouse hareket ettirince bile cızırtı sesi geliyor.Windows sesini kapatınca yine cızırtı sesi geliyor, Hoparlörü çıkarınca ses gelmiyor.Kulaklık takınca çok az ıslık sesi geliyor zor anlaşılıyor.
Acaba sorun psu da yada anakartta olabilir mi?
Coil Whine probleminde cızırtı hoparlörden mi gelir kasa içindeki ekran kartında mı?
Elimde parça olmadığı için deneme yapamıyorum yada işlemci+anakart onboard gpu desteği olmadığı için ekran kartını çıkarıp deneyemiyorum.Bilgisayarcıya gidip denemekten başka çare yok gibi.
İnternette araştırdığım kadarı ile yeni nesil ekran akrtlarında çok sık karşılaşılan bir sorun.Hatta bir çok kullanıcı durumu kabullenmiş artık bunu sorun olarak bile görmüyor.
1.500TL ekran kartına para verip bu şekilde kullanmak istemiyorum açıkçası.
Birde az önce monitör+kasa bağlantısını dvi a çevirdim ses oldukça azaldı.Mouse hareketinden hiç ses gelmiyor. Furmark ve SiSoftware Sandra Lite uygulamaları ile test ederken ses geliyor.
Coil Whine iletanışıp nasıl bir çözüm yolu buldunuz? Ekran kartını yine göndermek istemiyorum açıkçası 2 ay önce aldığım bilgisayarı neredeyse kullanmak nasip olmadı.
Son Sorum, acana hdmi yerine dvi kablo kullansam bunu oyun oynarken veya video izlerken performans eksikliği ile karşılaşırmıyım?Ses için ayrı kablo kullanıyordum zaten monitör hdmi desteklemediği için dvi=>hdmi çevirici kullanıyordum.