Aslında yabancı siteleriniz için backlink edinebileceğiniz birçok yol var.
İlk olarak olarak bunlardan en etkilisi konuk yazarlık olabilir. Bazı websiteleri yazılarınızı kabul edebilir. Peki bu siteleri nasıl bulacağız? Aşağıdaki şekilde Google'da arama yapabilirsiniz.
hedef keyword + inurl:write-for-us
hedef keyword + guest-posts
hedef keyword + inurl:guest-post-guidelines
hedef keyword + become a contributor
hedef keyword + bloggers wanted
hedef keyword + submit an article
hedef keyword + want to write for
hedef keyword + contribute
hedef keyword + become an author
hedef keyword + guest post by
hedef keyword + now accepting guest posts
İkinci olarak rakiplerinizi izleyebilirsiniz. Sektörünüzde sizinle rekabet eden sitelerin bu konuda neler yaptığını gözlemleyebilirsiniz. Onların link edindiği sitelere siz de göz atabilirsiniz. Ayrıca benim gördüğüm şu ki bazı siteler yorumları gözden geçiriyor ve onaylıyor. Bir rakibinizin sitesinden yorum yazarak link edinebilirsiniz. Ancak yazacağınız yorumun baştan savma ve "oh bro thanks" gibi kısa olmamasına dikkat ederseniz onaylanma ihtimali artacaktır.
Üçüncü olarak backlink edinmek istediğiniz site sahibi ile iletişime geçebilirsiniz. Buradaki genel tutuma göre daha sıcaklar.
Dördüncü olarak sosyal medya sitelerini kullanmayı deneyebilirsiniz. İçeriğinizi ekleyebileceğiniz onlarca farklı formatta web sitesi var. Özellikle siteniz için bir paravan blog planlaması yapmanızın mutlaka uzun süreçte faydalı olacağını düşünüyorum.
İyi çalışmalar
Teşekkür ederim detaylı inceleyeceğim.
Farklı görüş açısı olanların yorumlarını bekliyorum...