Merhabalar arkadaşlar. Negatif kelime ekleme ve hedef kitle konularında bir sorum var. Yardımcı olabilecek bir arkadaş varsa çok sevinirim.

Örnek olarak:

Reklamlarımın uçaklı İtalya turları, italya turu ve uçak, uçakla italya turu, uçuşlu italya paketleri gibi kelimelerde gösterilmesini ancak italya'ya uçak bileti, Roma'ya uçuş, İtalya'ya uçuş gibi kelimelerde gösterilmemesini istiyorum.

Uçak, uçuş gibi kelimeleri negatif kelimelere eklersem bu kez reklamlar bu terimi içeren hiç bir aramada görüntülenmiyor doğru mudur?

Söylediğim gibi yapabilmem için önerebileceğiniz uygun bir teknik var mıdır?

Çok sık aranan ; italyaya uçuş, italya uçak bileti, ucuz italya bileti gibi kelimeleri tam eşleme negatif kelime olarak eklesem de, sadece uçak bileti arayan müşterinin kullanabileceği variyasyonlar o kadar fazla kiher halükarda hedeflemediğim bir kitleden trafik alarak bütçemi boşa harcıyorum.

Aynı şekilde, negatif kelimeye uçak, uçuş v.s. hiç eklemesem ve hedeflediğim uçuşlu italya turları v.b. kelimeleri de sıralı eşleme ya da tam eşleme yapacak olsam, hedef kitlemin kullandığı, uzun kuyruk anahtar kelimeler yüzünden çok sayıda potansiyel müşteri kaçırıyorum. Ne yapabilirim?