webhoca adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aslında sadece kripto para değil forex, tahvil, hisse senedi, borsa vb. işlerden de uzak durmaları menfaatlerine olur.
hocam sabırlı isen ve piyasaya az çok biliyorsan güzel kazançlar söz konusu. Her yoruma atlamadan borsadan para kazanmak mümkün. Çok şükür orta vadede al sat yaparak kazanç sağladım. Ancak şunu da öğrendim paranı tek bir yerde toplamayacaksın. % lik dilimler ile yatırım yapacaksınız. Çok para olmasına gerek yok, paran kasada durduğunda yerine sayacağına % lik dilimler ile yatırım yapmak en mantıklısıdır. Misal her ay internet bankacılığından arkana 1 gram 24 ayar altın at (3 yılda altın %120 kazandırdı), kazandığın para miktarı ne kadar olursa olsun 125 TL den bese gir (kasada kalsın), hedef koyduğun A grubu hisselerden her ay dip fiyatlardan 500 adet hisse al, paran kasada en az %50 kalmalı. Zor durumlarda misal seçim oldu tüm hisseler çöktü %50 nin sadece %20 ile dipten topla. Kalan %50 ana paranı daima mevduatta tutabilirsin günlük faiz işleyen. (Misal ben bunu yapmıyorum zira faize bıraktığımda işlerim ters gidiyor göreceli kavram yani.)