Ne çapta bir iş olacağını ben kestiremedim açıkçası, yoksa tavsiyede bulunabilirdim. 3 koltuk denmiş mesela. Masada 3 koltuk ciddi boyutta bir prodüksiyon için gerekir diye düşünüyorum. Ekipman da ona göre olması gerekir o zaman. Studyo odası bile ona göre olması gerekir ki 3 kişilik bir çekim için asgari 2 mümkünse asgari 3 açı kurulmalı. Bu açıların kamera ve ışık sistemleri ile kurulabileceği bir studyonun derinlik ve genişlik alanı çok iyi olmalı. Derinlik için podyum arkasında en az 2 metre, mümkünse 3 metre bırakmanız lazım ki 3 kişilik çekimin genmiş açısında 3 metreden aşağı ışık ayarlanabileceğini pek sanmıyorum. Bu derinlik greenscreen ışık ayarlaması için gerekir. Işıklar tavandan da verilebilir. Kamera donanımı belki de o kadar önemli değil başlangıçta. Ses sistemi önemli. Yaka yerine head mikrofonlar daha temiz kullanılır, yakanın sabitlemesi ve sese ekstra ortam/sürtünem vs karıştırmaması için oturan kişinin de daha tecrübeli olması gerekir. Konuma göre izolasyon da önemli tabii. İzolasyonu sadece ses açısından değil, ışık açısından da değerlendirmek lazım.
Studyo kurma konusunda uzman değilim ama kendi çalışmalarımız için iki sefer kurulum yaptım. Fiyatlar bir yana genel bilgi olarak bir yorum yapmış olmak istedim.