ynR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1. mukellef.co şuan yasal bir ortam değil çünkü Türkiyedeki mali müşavirler resmi bir platform kurmaları yasak ki geçenlerdede buna benzer bir konu açildiğinda bu duruma açiklik getirilmişti
2. benimde şahıs şirketim olduğu için diyorum zaten sadece niye muhasebesel açıdan düşünüyorsunuz ki ? ofisinizin kirası var, faturaları v.s herşeyi var 6 aylık giderlerinizi karşılayacak nakitiniz yok ise eğer kendinizi güvence altına alamadan direk şirket kurulumuna giderseniz nasıl olabilir ekonomimiz şuan iyi seviyelerde değil ne yazikki
Şahıs şirketi için ofis tutmaya gerek yok diye biliyorum evin bir odasını çalışma alanı olarak gösterilebilir hatta o alana düşen kira/fatura gibi giderler KDV'den düşülebilir diye biliyorum yanlışım var ise düzeltin.
Mukellef.co 'nun yasal olmadığını bilmiyordum bunu araştıracağım bilgi için teşekkürler.
29 Yaş altı teşvikten yararlanınca Bağ-kur, net gelir vergisi ( 75.000 TL'ye bildiğim kadarıyla ) muaf olunuyor. KDV zaten kazançtan verilen vergi ve gider, gelirden fazla olursa devlet zarar ettiğini düşünüp KDV'de almıyor diye biliyorum.
Ayrıca vergi cezası geldiğinde usulsüzlük cezası var Her işlem için 290 TL kesiliyordu sanırım.
Yani buradan 10 TL'lik bir iş yapsanız bile o gelen para için 290 TL ceza kesilecek.