Şahıs şirketinde 6 ay cepten ne yiyeceksiniz acaba?
29 yaş altı 1 yıl bağkur ve 75.000 TL'ye kadar net gelir vergisinden muaf oluyorsunuz diye biliyorum.
Sattığınız üründen KDV ve damga vergisi vs var 50-100 TL
Mukellef.co ile görüştüğüm kadarıyla 200 + ( Sanal ofis istersen +60 TL stopaj vergisi yok ) + KDV'si ile ortalama 310 TL'ye şirketinizi kuruyorlar.
100 E-fatura kredisi veriyorlar ek olarak alabiliyorsun. Paraşüt ile anlaşmaları falan var muhasebe otomasyonu falanda sağlıyorlar.
Her ay KDV + damga vergisi ( aylık galiba ) ve
mukkellef.co ( 310 TL ) gideriniz olur. Çok araştırmadım bilgim az araştırmanızı öneririm.
1.
mukellef.co şuan yasal bir ortam değil çünkü Türkiyedeki mali müşavirler resmi bir platform kurmaları yasak ki geçenlerdede buna benzer bir konu açildiğinda bu duruma açiklik getirilmişti (kendilerinin tanıtımını yapabilriler lakin pazarlama işlemlerini yapamiyorlar misal online bir yapida satiş yapamiyorlar diye biliyorum)
2. benimde şahıs şirketim olduğu için diyorum zaten sadece niye muhasebesel açıdan düşünüyorsunuz ki ? ofisinizin kirası var, faturaları v.s herşeyi var 6 aylık giderlerinizi karşılayacak nakitiniz yok ise eğer kendinizi güvence altına alamadan direk şirket kurulumuna giderseniz nasıl olabilir ekonomimiz şuan iyi seviyelerde değil ne yazikki