ynR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
şu bir gerçek hocam ülkemizin ekonomik şartlarını göz önüne alırsanız eğer bir şirket kurulduğunda ne yazikki hemen kar edilmiyor ilk 6 ay garanti cepten yeme imkanınız olabilir tüm riskleri iyi analiz yapip açilişlarinizi yapmanızı önermekteyim.

Açiliş ücretleri için ortalama 400-500 ₺ tutucaktır gerçi şuan internet ortamından bile açiliş yapilabiliyor ama defterler felan veriliyormuş diye duymuştum ama bizimkinin açilişlari 400-500 ₺ arasında tutmuştu size tavsiyem güvenilir bir muhasebeci bulup onun ile görüşüp sizi yönlendirmesi olacaktır ki keza ben bile şirketimi kurarken internetten araştırdığımda neler neler ile karşılaşmıştım ekstra olarak oda kayıtı gerekebiliyor oda aklınızda olsun genelde oda kayıtları sadece 500-600 ₺ arasında oluyordu ama dediğim gibi en sağlıklı ve düzgün bilgili tutacağınız muhasebeciniz size vericektir
Şahıs şirketinde 6 ay cepten ne yiyeceksiniz acaba?
29 yaş altı 1 yıl bağkur ve 75.000 TL'ye kadar net gelir vergisinden muaf oluyorsunuz diye biliyorum.
Sattığınız üründen KDV ve damga vergisi vs var 50-100 TL
Mukellef.co ile görüştüğüm kadarıyla 200 + ( Sanal ofis istersen +60 TL stopaj vergisi yok ) + KDV'si ile ortalama 310 TL'ye şirketinizi kuruyorlar.
100 E-fatura kredisi veriyorlar ek olarak alabiliyorsun. Paraşüt ile anlaşmaları falan var muhasebe otomasyonu falanda sağlıyorlar.
Her ay KDV + damga vergisi ( aylık galiba ) ve mukkellef.co ( 310 TL ) gideriniz olur. Çok araştırmadım bilgim az araştırmanızı öneririm.