Merhaba arkadaşlar, yıllardır iş hayatı konusunda çok fazla şanssızlık yaşıyorum. Sonu nereye gidecek bilmiyorum. Başımdan geçen olaylardan bahsedeyim zevkle okuyacağınıza eminim...
1. Babam esnaftır ve nasıl bir tesadüfse dükkanı bana bıraktığında 1, 2 müşteri anca gelir. Babam gelirken peşinden müşterilerle birlikte girer hiçbirine yetişemez. 1 değil 2 değil bu her zaman böyle olmuştur.
2. Öğrenciyken bir proje yaptım, 30k yatırım yapmak istedi birisi ve düşünmeden %50 ortaklık verdiğim arkadaşım "bence gerek yok biz daha iyi yerlere getiririz hiç yüzde vermeyelim boşuna" dedi ve reddettim. İş 2 ay sonra sunucu kirası ödeyemeyince kapandı.
3. Yine bir proje yaptım ve şirketin %50 ortağı olan şahıs işin satılmaması için elinden geleni yaptı. Sanki rakip firmaların çalışanıydı ve bu projenin satılmaması için uğraşıyordu.
4. Ortaklığımı bozdum ve yeni bir şahıs şirketi kurdum.
4. a. Tek derdim müşterilerime fatura kesmek ve sen serbest meslek erbabasın fatura kesemezsin diyor muhasebecim.
4. b. Bilir kişilere sorduğumda, serbest meslek erbabı olabilmek için bir ihtisasın olması lazım olamazsın diyor.
4. c. Vergi dairesine sorduğumda, bir toplantı yapalım öyle karar vereceğız senin durumuna diyor.
5. Ürün pazarlamak için Ankara'dan yola çıktım İstanbul'da 4 farklı şirketle randevum var. Boluya 1 saat kala aracın turbosu bozuldu ve bolu sanayiine çektirdik aracı.
5. a. Geceyi sanayide geçirdik. Sabah turboyu değiştirdik ve tekrar yola çıktık. Usta 1 saat boyunca hız yapmayın dedi. 1 Saat sonra basmaya kalktık ve ne görelim? Turbo çalışmıyor. Randevuya yetişmemiz lazım tabi geri dönemedik.
5. b. Bir şekilde yavaş yavaş giderek ilk randevumuzu yaptık. Tekrar yola koyulalım derken bir de ne görelim? Fren tutmuyor. Freni gösterelim dedik bir ustaya geldik ve durduğumuzda bir baktık ki boludaki usta turbo koruyucusunu iyi takamamış ve radyatörü delmiş. Yine saat akşamı buldu fren için gerekli parçayı arıyoruz her yer kapalı bulamadık.
5. c. Esenler sanayiindeyiz ve radyatör bulduk ancak fren parçası için her yer kapalı. Açık yer bulamıyoruz. Onu geçtim bir de radyatörü değiştirecek usta bulamıyoruz.
5. d. Olacak gibi değil kalacak yerimiz anadolu yakasında ve araç yanacak radyatörün değişmesi lazım. Oturduk bagajda alet çantası vardı, söktürk radyatörü kendimiz. Tam yenisini takalım derken bir baktık ki adam yanlış parça vermiş. Arabayı itikledik sanayide kenara, sunum için bilgisayarlarımızı cami de şarj ettik ve geldik arabada uyuduk.
5. e. Sabah ilk işimiz doğru radyatörü bulmak oldu ve hemen kendimiz taktık. Bu sefer de gece aldığımız radyatör suyunu yanlış vermiş adam. Onu hemen bulduk değiştirdik. Ve 2. sunuma yetiştik hızlı bir şekilde ama hala fren bozuk.
5. f. 2. sunumu da yaptık tekrar geldik esenlere, yine akşam oldu yine parça bulamıyoruz. Bir yandan turbodaki sorunu yapacak usta arıyoruz. Son anda Turbocu Ahmet diye birini önerdi birisi. Aradık adam gelin dedi. Boluda yaptırdığımız 2200 tl masrafla değişen sıfır turboyu, revize olarak 1400 tl ye teslim etti adam ve on numara çalışıyor. Tekrar anadoluya geldik ve o gün otelimizde kaldık dinlendik.
5. g. Sabah pazardı ve biz yine esenlere geldik sanayide usta arıyoruz. Fren parçasını bulduk yaptıracaktık ki, frendeki bir boru maket bıçağıyla kesilmişcesine kesilmiş. Onu aramaya koyulduk tekrar, bu sefer de o malzeme yok üretimden kalkmış. Çok aradık ama olacak gibi değil bulamıyoruz. Bulamadık da, bir ustaya tamir ettirdik.
5. h. Her şey düzeldi ve sunumlarımızı yaptık, memleketimize döndük. 1 gün Bolu sanayiinde, 2 gün Esenler sanayiinde, 1 gün otelde kaldık. Tüm sunumlarımızı yaptık.
Her zaman pozitif biriyimdir, en ufak bir negatifliğim yoktur ve bugün artık yeter dedim! Hatta İstanbul macerasında şöyle bir konuşma geçti aramızda.
- Allah yolda kalanların yardımcısı olsun dedik. ( 5 dakika sonra yolda kaldık )
- (Boludan çıkarken hız yapmıyoruz) 30'la 20'yle yol biter mi acaba? dedik ve bir baktık turbo yine bozuldu ve hızımız 20,30

- Daha kötü başımıza ne gelebilir ki? dedik, 15 - 20 dakika sonra fren bozuldu.
- Daha neler görecez yav noluyo böyle dedik. Radyatörün delindiğini farkettik.
*** ve susmaya karar verdik, tamam artık sessiz olun kimse bir şey söylemesin dedik ve o şekilde devam etti yolculuk ***
Evet arkadaşlar, ticari olarak bir şey yapmaya kalktığımda kesinlikle işler yolunda gitmiyor. Ama azmedip devam ediyorum. Sanki görünmez bir güç bana engel olmaya çalışıyor gibi. Sunum yaptığımız büyük firmalar, Türkiye'den böyle işler çıkması gurur verici şeklinde yorumlar yapıyor. Yaptığımız işler çok beğeniliyor ama bir güç de bir yandan engel oluyor. Büyüye falan inanmam. Abdestle falan olacak iş değil gibi

Var mı bunun bir çözümü?