Ben yüksek lisans yapmış bir mühendisim, geçenlerde akrabalar vasıtasıyla bir fabrika sahibi ısrarla görüşmeye çağırdı, bir tür kalite güvenliği sertifkasyonu alacaklarmış bende bunun iç tetkikçiliğinden tutun pek çok belgesi var duymuş çağırmış, baya ısrarlı fabrikada büyük işte kazançlı bir sektör dedim bir gideyim görüşmeye, gittim bir gün tüm işleyişi inceledim iş görüşmeye geldi bana kosgeb üniversiteli desteği (%50 maaş desteği) ile 2300tl teklif etti birde sağolsun lütfedip sigortamıda yapacakmış 😃 ve işçiler 16:00da paydos edip asgari ücret alırken birde 7ye kadar ben evrak işlerine bakacagım. Adama dedim gider burger kingde iki ekmeğin arasına köfte koyarım bu paraya en azından kafam rahat olur hem sorumluluğu alıp hemde sürünemem kusura bakma. İşte gıda mühendisi çalıştırıyormuş çok sessiz ve pasif olduğu için çıkartmış yeni ona 2bin veriyormuş (agi hariç), dedim bak kaçmış gitmiş maaşı begenmemiştir öylede değilmiş durum çıkartılmış araştırdım sonra cidden kız ağlayarak çıkartılmış şok oldum. Malesef böyleleri buluyor sömürecekleri birini.