İşverenlerde galiba şu mantık var: "O kabul etmese başkası eder." ki ediyor da. Şöyle bir şey var, imkanların artması, üniversitelerin çoğalması vb durumlar nedeniyle artık her yıl binlerce belki yüzbinlerce mühendis mezun oluyor zaten.
Ufak bir iş başvurusuna binlerce başvurunun geldiğini kariyer.net üzerinden kontrol edebilirsiniz. Burada maalesef insanın diplomaya sahip olması yeterli gelmiyor. Kendine neler kattığı önemli. Bir röportaj vardı, bilgisayar mühendisliği son sınıf öğrencilerine "hosting" nedir diye soruluyor. Cevap verebilen sayısı tek tük. Şimdi acımasız görünecek ama öyle birisine siz iş verir misiniz? Ya da yüksek bir maaş verir misiniz? İnsanlar "okul bitti tamamdır artık." mantığından çıkmalı, okul bitti ama ben okul hayatım boyunca kendime ne kazandırdım diyebilmeli. Kendine ne kattıysa o kadar imkan çıkacaktır. Bir işe yüksek maaşla girerim orada kendimi geliştiririm kafası artık bitmeli. Ya düşük ücret ile çalışıp, gelişip, tecrübelenip o ihtimale yönelecek ya da ben okul hayatım boyunca kendimi geliştirdim, birisi kabul etmezse başkası eder zaten ben tamamen donanımlıyım diyebilmeli insanlar.