Kelvin değerlerini internet üzerinden kontrol ettiğinizde bahsettiğiniz şekilde bir veriye ulaşabilirsiniz. Yıllardır Led sektörünün içerisindeyim Karaköy'de 3200K, Led ürünleri Gün ışığı olarak talep görmekte.
Sıcak beyaz olarak 3200'ü sınıflandırabilirsiniz lakin, 5.5 - 6 K Arası değerler saf beyaz renktir.
Göz yormayan, doğal bir sıcaklık ise 3200 standarttır.
Hangi dükkana girerseniz girin, Gün ışığı istediğinizde 3, 3.2 arasında ki değerleri sizlere sunacaklardır.
İşte tam da bu yüzden yazdım... İnternet üzerinden eğer doğru kaynaklardan kontrol ederseniz doğru sonuçlara siz de ulaşabilirsiniz. Piyasadaki bilgi kirliliğinin acısını sinema ve fotoğraf sektörü, aydınlatma ve tasarımcılar aynı zamanda iç mimarlar çekiyor. Danışmanlığımı yaptığım üst düzey aydınlatmacılar dahi bu konuda çok kez sorun yaşamışlar...Doğrusu Gün ışığı 5500K dir. Dışarıya baktığınızda güneşin dünyaya yansıyan ışığı da sarı değil beyazdır rengi de de 5500K dir

Dolayısı ile burada bunu açıkladım ki nasıl bir bilgi kirliliği var bilinsin direk istenilen Kelvin değerini ileterek istediği ampule sahip olabilir.
Bu arada ne olur yanlış anlamayın Kamera ve Işık uzmanlık alanım bu yüzden yardımcı olmak adına paylaştım