Konu
Nilin.Vision | Tumblr Yapay Zeka Botu
11-09-2019, 22:35:14
Fragments
Ama Ne Çeşit Bir AI?
Muhtemelen çoğunuzun bildiği gibi AI sihir ile çalışmıyor. Bir AI yaratmak için veriye ihtiyaç duyarsınız ve bu veri projenizin tipine bağlıdır. Ancak benim senaryomda, insan tarafından üretilen cümlelere bağlı olarak yeni cümleler üreten bir AI var. Kısacası insan çıkışını alıyoruz ve bunu AI'a giriş olarak vererek yeni ve eşsiz bir çıkış oluşturuyoruz. Bu çoğunlukla Recurrent Neural Network dediğimiz şeyler ile yapılır.
Fikir Nasıl Doğdu?
Bunu, Nilin'i, yapma fikrinin nereden geldiğini tam olarak hatırlamıyorum ama bu konsept çoğunlukla
Pak
'ın
GothWords
projesinden esinlendi; sayfada paylaşılan yazılar insanlar tarafından yazılıyordu ama benim dikkatimi çeken sayfanın konseptiydi. GothWords'ün kendine özel bir hassı vardı. O zamanlar ML ve AI konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyordum, hiçbir detayı hatırlamıyorum ama muhtemelen ikisini birleştirmek istedim.
Nilin'e Merhaba Deyin
Ve konsept doğdu. Backend bir yazılımcının göreceği en zor şey değildi ama Nilin ile yapılmaya çalışan sadece rastgele cümleler üretmek değildi, bunu zaten herkes yapabilir. Eşsiz bir şey istedim, AI'nın yapmayacağı bir şey istedim. İnsan doğasının acı ve depresyon hissi vardır. Ancak diğer tarafta, AI hissetmez, iş yapar.
Nilin, sorularınızı yanıtlamak ya da işlerinizi yapmak için yapılmadı. İnsan gibi olacaktı, depresif.
Peki bu sadece bir sanat projesi mi, tam değil.
YouTubeun topluluk rehber botları gibi AI-MLnin insanları cezalandırmak için kullanıldığı birçok durum var. Ama neden insanlara ulaşmak ve onlara yardım etmek için kullanılmıyor? Bu başka bir gün için. Belki bunu da yaparız.
Nilin'i Ziyaret Edin
Cümlelerin oluşturulmasını görmek için
Nilin'in Tumblr sayfasını
ziyaret edebilirsiniz.