Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selam

Benim de üçüncü aracım clio 3 1.5 dizel shiftronic vitesdi. Gerçekten yakıt konusun da çok iyi ama dikkatli kullanılmadığın da sıkıntı çıkaracak araçlardır. 7 senedir arabalarımın bakımını yapan 4-5 ustam var hepsi Türkiye de inanıyorum ki sayılı kişilerdendir. Dedikleri tek şey 100 ve 110 bin KM uygun görüyorlar. O KM den sonra artık su koy vermeye başlıyor diyorlar. Bende bu zamana kadar en fazla 123 bine kadar çıkabildim sadece ikinci aracım megane 1 coupe vardır 190 bin KM de elden çıkarmak için çok uğraşmıştım. Bana kalırsa yüksek KM kullanılacak ise ilk sıfır alındığı tarihten itibaren özenle ve titizlikle bakımı muayenesi yapılması gerekmetedir. Gidip 2. el 150 - 200 bin KM lik araç alınmaz. Aracınıza güveniyorsanız bence sizde kalsın 0 araç alana kadar. Gerçekten ortadan ikiye bölünmüş ve toplanmış araçları ruhları bile duymadan satıyorlar Bu arada dikkatli kullanılması gerektiğini söylediğim de bir viraja girerken bmw,volkswagen veya volvo gibi giremiyorsunuz. En kötüsü uzun yol yaparken hafif dalmalar oluyor hız görmeyip viraja giriliyor bu sefer araç kendini toparlayamıyor. Yeni bir araç alacaksınız mutlaka testinizi viraj dönüşler de yapın ve fren sistemin de. Bir aracın motor tekrar yapılırsa eski verimliliğini tutmaz ve yine sorun çıkartır çok başımıza geldi. Malesef ülkede araç KM ye göre sorgulanıyor çünkü aracın çalıştığı saatler çok önemli. Arkadaşımın 2000 yada 2001 doblosu vardı 45 bin KM de ama oda yok fiyatına satılıyor. Çünkü zaman geçmiş parçalar eskiyor, yeni takılan parçalar eski verimliliği tutmuyor vs. Yeni araç alana kadar elinde tutmanı tavsiye ederim.
Anladım ilk aldığım kişi o kadar temiz o kadar saf kalpliydi ki hala daha dua ederim kitapçıkları önce ki servis bakımları hepsi elimde yedek anahtarına kadar oğluna düğün için satıyordu hatta çok sıkı olduk düğünlerine gittik vs açıkçası bana çok güven verdi ve arabada ki ataklıkta beni cezbetti, ha tabikide bir bmw wolkswagen gibi virajlara girmiyorum giremeyizde zaten ama benim direksiyona olan hakimiyetim biraz daha dikkatli evet insanız tabikide dört dörtlük değiliz fakat clio 3 de tek yaşadığım - açıklık ama baya açıklık otoban yollarında rüzgar görünce savrulmalar daha da artıyor özellikle yeni yapılan otobanda deneyimim oldu fakat gerçekten yakıt konusunda keyifli bir araç artık bilmiyorum ne olacak ama extralarla yatırım yapıyorum aracı memnun edince o da beni ediyor teşekkürler yorumunuz için