Anestezy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar,

Clio 1.5 tdci aracım mevcut 192 bine yakın bir km'de aldığımda 178 di 1 senedir bende araç. Askere 1 senem kaldı tecil bitmesine bu yüzden aracı satmak istemiyorum yakıt olsun hemde bir bmw kadar olmasada seri olduğundan dolayı beni tatmin eden bir araç arkadaşlar, askerden gelince 0 araç alacağım şuan 2.el ile yetiniyorum kaldı ki mantıklı olduğunu düşünüyorum şuanda almamanın, sorum şu ben araç konusunda çok titiz biriyim bundan önce ki aracım ilk aracımdı onu hafif kaldırım taşına çarptığım için hafif bir göçüğü var diye satan biriyim şuan ki aracımda 0 hatasız kaza yok çizikler var hafiften bunun sebebide ne zaman aklıma gelse sinirleniyorum aracımı evin önünde gece sürtünerek çizmişler sabah kalktığımda moralim bozuldu çünkü dediğim gibi bu tür şeylerden çok soğuyan biriyim. 1. sahibi bu aracı pazara getirirken sol çamurluğu ezdirmiş gibi birşey olmuş diyebilirim tam olarak çamurlukta değil böyle kapı hizasında vs asıl konumuza dönecek olursak. Renault araçları hakkında 350 bin e kadar 400 bin e kadar yolu var diyorlar sorduğum yerlerde bu arada ben aracı km gelmeden yağsını değiştiren biriyim süreklide euro dizel kullanıyorum normal mazottansa, bu aracı alırken %99 performans çıktı hiç kayıp yok dediler bilmiyorum ne kadar doğru, şimdi ben bu aracı 90 km lik bir şehir için kullanıyorum genelde kız arkadaşıma git gel yapıyorum çoğunluk sizcede dedikleri gibi mi yani renaultta bu kmler ve sizcede doğru bakım yapıldığı sürece araç değer kaybetmez mi yani şöyle söyleyeyim bu araba 250 bin e de gelse değer kaybeder mi yani aracı sırf km ye göremi sorguluyorlar ? Ayrıca bir + daha araba ne zaman yeni motor ister ve yeni motorların fiyat aşamaları nedir ( aracı babama da bırakabilirim belli km ye gelip motor istediğinde çünkü araçtan gerçekten çok memnunuz kıyamıyorum )

Düşünce ve yorumlarınızı bekliyorum vakit ayırdığınız için teşekkürler.
Selam

Benim de üçüncü aracım clio 3 1.5 dizel shiftronic vitesdi. Gerçekten yakıt konusun da çok iyi ama dikkatli kullanılmadığın da sıkıntı çıkaracak araçlardır. 7 senedir arabalarımın bakımını yapan 4-5 ustam var hepsi Türkiye de inanıyorum ki sayılı kişilerdendir. Dedikleri tek şey 100 ve 110 bin KM uygun görüyorlar. O KM den sonra artık su koy vermeye başlıyor diyorlar. Bende bu zamana kadar en fazla 123 bine kadar çıkabildim sadece ikinci aracım megane 1 coupe vardır 190 bin KM de elden çıkarmak için çok uğraşmıştım. Bana kalırsa yüksek KM kullanılacak ise ilk sıfır alındığı tarihten itibaren özenle ve titizlikle bakımı muayenesi yapılması gerekmetedir. Gidip 2. el 150 - 200 bin KM lik araç alınmaz. Aracınıza güveniyorsanız bence sizde kalsın 0 araç alana kadar. Gerçekten ortadan ikiye bölünmüş ve toplanmış araçları ruhları bile duymadan satıyorlar Bu arada dikkatli kullanılması gerektiğini söylediğim de bir viraja girerken bmw,volkswagen veya volvo gibi giremiyorsunuz. En kötüsü uzun yol yaparken hafif dalmalar oluyor hız görmeyip viraja giriliyor bu sefer araç kendini toparlayamıyor. Yeni bir araç alacaksınız mutlaka testinizi viraj dönüşler de yapın ve fren sistemin de. Bir aracın motor tekrar yapılırsa eski verimliliğini tutmaz ve yine sorun çıkartır çok başımıza geldi. Malesef ülkede araç KM ye göre sorgulanıyor çünkü aracın çalıştığı saatler çok önemli. Arkadaşımın 2000 yada 2001 doblosu vardı 45 bin KM de ama oda yok fiyatına satılıyor. Çünkü zaman geçmiş parçalar eskiyor, yeni takılan parçalar eski verimliliği tutmuyor vs. Yeni araç alana kadar elinde tutmanı tavsiye ederim.