IBB'nin son 2008-2018 (10 yıl, daha öncesi için ne tür ödemeler yapıldı o konuda belgelenmiş henüz kaynaklar yok) yılları arasında kendi web sitesi için faaliyetlerini sürdürdüğü firmaya ödediği toplam ücret 52 milyon TL. Şaka değil gülmeyin, böyle espiriler yapmam.
Lütfen logolarla, araç tekerlekleriyle, zımbalarla, kağıtlarla, makaslarla vaktinizi öldürmeyin. İlk cümlemden yola çıkarsak sizin daha büyük dertleriniz olmalı.
Daha önce açılan bir konuda yazmıştım ve taktire bırakmıştım yorumu. Aradım ama bulamadım.
İşin içerisinde tecrübesi olan ve üstü körü hesap yapabilen bu konuda aydınlatır bizi.
100 küsür adet İBB'ye ait sayfa.
Bu sayfaların arka planında otomasyonlar, clientler, mobil app'ler, grafik ve içerik editörleri vs. bulunuyor.
Otomasyonlardan vatandaş taraflı örnek vermek gerekirse, igdaş iski enerji vb. sitelerin alt yapısı. Birde müdürlükler arası otomasyon sistemleri bulunur.
Bazı hizmet sayfaları sadece Türkçe değil, birçok dilde hizmet verdiği için her içeriğin tercüme ve redaksiyon işleri.
Taşeron için ofis, personel vb. giderler.
Bana çok çok anormal gelmiyor bu rakam.
https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/Ortak/I...ama/index.html adresinden 10 yıllık ihale içeriklerine ve teknik şartnamelerine gözatabilirsiniz.