Merhaba arkadaşlar. Burada kendi ihtiyacım için sizlere danışmak istiyorum. fakat bu ihtiyacım aynı zamanda farklı ihtiyaçlar ve projeler için de fikir verebilir.

Wordpress siteme bir sohbet scripti eklemek istiyorum. Bunu daha önce yapmış veya böyle script bilgisi olanlardan tavsiye rica ediyorum.

Web sitemin konusu Cezayir. Facebookta birçok Cezayir sayfası ve gurubu var. Twitter ve instagram içeriklerine hiç girmiyorum bile. Benim amacım seyahat, turizm, iş konularında dopdolu bir platform sunmak. İnsanlar Cezayir hakkında bir bilgi aramak istediğinde benim siteme gelmelerini istiyorum.

Bu bağlamda web sitemde bir sohbet odası da açmak istiyorum. Sohbetin ana amacı bilgi paylaşımı olacak. Yani arkadaş bulma gibi değişik amaçlar için değil. Burada harşılıklı saygı ve güven ortamında sohbet yapılmasını istiyorum.

Script aleminde sohbet ve arkadaş dendiğinde çoğunluğu partner bulma vb amaçlarla oluşturuluyor. Burada bilgi sahibi olanların fikirlerine ihtiyacım var.

Örneğin cep telefonu sms onaylı bir sohbet scripti varsa bu güvenlik için çok iyi olur. Art niyetli insanları bir derece uzak tutar.

Telegram web entegrasyonu sağlayan bir web sohbet sistemi sunsaydı çok iyi olurdu. Whatsappda numaralar göründüğü için ilk aşamada whatsappı gözardı ediyorum. Whatsapp kolaylığında ve telefon teyit imkanı olan bir sohbet çok iyi olur.

Hakaret ************** taciz hemen her platformda var. Böyle durumlar için biraz sağlamcı olmaya çalışıyorum.

Konum biraz karmaşık görünebilir ama umarım anlaşılmııştır. Belki de bu fikirler üzerine düşünürken yeni farklı bir sohbet platformu için proje üretenler olur.

Vakit ayırdığınız için teşekkürler.