Kardeşim öncelikle çok geçmiş olsun. Ülkedeki adalet sistemine çok güvenmiyor olsam da şimdiye kadar verilen kararlarda işçi aleyhine karar alındığına hiç şahit olmadım. O adam sana böyle yapıyorsa sende biraz abartarak bir dilekçe oluştur. Bana sigorta yapılacağını söyledi bende evraklarımı hazırlayıp götürdüm. İş sözleşmesine de imza attım. Hatta bir ay kadar sonra e-devlet üzerinden baktığımda sigortamın yatmadığını görünce sordum sisteme geç yansıdığını bir sorun olmadığını söyledi dersin işten ayrıldığım zamanda ne evrağım vardı ne sigortam yatmıştı ne de param verildi dersin. Hem paranı alırsın hem de sağlam bir ceza yer sigortasız işçi çalıştırdığı için. Bu adamlar sana böyle çirkeflik yapıyorsa sende dediğim şekilde gerekirse biraz oyunu kendi kurallarına göre oyna. Yaşın daha genç her seni kullanıp hakkını yemeye çalışana eyvallah deme zamanında çok yaptığım bir hataydı bir yerden sonra öğreniyorsun ama sen zamanla öğrenmeyi bekleme. Eğer ki tehdit gibi bir durum oluşursa seni telefonla falan aramaya kalkarsa da telefon çekmiyor diyerek telefonu kapatıp whatsapp ile yaz sesiniz gelmedi hayırdır diye zaten o tehdit meselesinde ciddi ise oradan da yazacaktır size. O yazışmaları da delil göstererek ayrıca bir tehdit davası açın.