TekinAdam adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
dostum öncelikle belirteyim meslek lisesi öğrencisiyim. Anadolu lisesine giden arkadaşların düşüncelerine bakıp analiz ettiğim zaman anadolu lisesinde eğer üni tutturamazsan boşsun ama meslek lisesinde öyle değil, bunu meslek liseli olduğum için demiyorum birçok belge alıyorsun bitirince ve elinde bir mesleğin oluyor meslek lisesinde sadece biraz daha zorlanıyorsun ve eğer vizyonlu biriysen daha da fazla zorlanıyorsun çevre olarak, hocalarla takıldığın sürece bi sıkıntı olmuyor. Ayrıca arduino kursu demişsin internette artık her dersi istediğin zaman alabileceğin bir çok platform var hatta devlet destekli arduino kursları bile var yani burada ki asıl mesele sen ne olmak istiyorsun hepsi bu. evet yaşın genç olduğu için kesin karar vermekte zorlanıyorsun ama insanların dediği gibi gönlünden ne geçiyorsa ne yap, ne yapmak istiyorsan onu yap. yok anadolu lisesi daha iyi yok meslek lisesi daha iyi diyen kafalardan uzak dur onlar = çöp. sen kendini biliyorsun ve ne yapmak istediğini de biliyorsun kendinle yüzleş ve bu durumları aş! çünkü sen zaten iyisin.
Ben sunucu ve network üzerinden çalışıyorum şu an ilerde bu mesleğin iyi getirili kısımlarında çalışmak isterim maalesef şu an buna uygun meslek lisesi yok üniversite var ancak bunlarda çok yüksek kendimi biliyorum plansız/programsız insanım böyle olunca da derslere çalışmam sıkıntı sınıfı geçicek ortalama olarak 60-65 puanlarda olabilicek biriyim yani o sebebten istediğim mesleği her ne kadar yapsamda üniversitesine gitmek zor gibi