Ya sen şimdi bunu satın almak istiyorsunda bütçen ne senin?
Hayır benim kendi fiyatım var ama sen yüksek söylersenona göre fiyat çekicem sana. Sonuçta paran var bu iş için demii ?
Ha düşük söylersen kendi fiyatımı söylerim ben sana
İş vermek için konu açıyoruz gelen 10 mesajdan 9 tanesi "bütçeniz nedir?" oluyor. Benim bütçemi ne yapıcan senin fiyatın ne onu söyle
Yazilim sektoru icin konusuyorum; o isler oyle olmuyor ama

Yazilim isinde biri isi 5000 TL'ye de uretebilirsiniz 15000 TL'ye de.5K'lik sistemde duz yazar gecersin 15K'lik sistemde database optimizasyonunu dusunursun, kuyruk gerecekmik dusunursun, cache sistemi yazarsin, data islemleri icin repolarini olusturursun. Yani birinde include('fonksyion.php'); yaparlar digerinde temiz ve gelistirilebilir bir sistem yapar.
Ayrica spyle bir sey var; om atiyorsun gelen cevap "x sitenini aynisi olacak". Simdi bu adama butce sormadan gidip x sitesini arastirip emek verip rapor cikartmanin anlami var mi? Rapor sonunde 10K tl diyorsun ama adam benim brutcem 500 TL diyor

)
En basiti 2 sene once r10 da birisi yazilim isi icin om atti ve ucret sorunum yok dedi. Oturudum efor cikarttim ve teklifi attim. Gelen cevap; "Ama benim butcem 1250 tl".