Hocam selamlar,
Gitar, Yan Flüt ve Davul çalıyordum konservatuara hazırlanacak iken Piyano öğrenmemin şart olmasıyla piyano ihtiyacı belirdi. Fiyatları çok pahalı lakin güzel bi Elektronik Piyano ile işinizi çözebilirsiniz ( bu skalaya Keyboard'larıda sokabilirsiniz ). Ben piyano derim neden mi ? Piyano öğrenmeye başladıktan sonra bütün enstrumanlara olan hakimiyetim bir anda çok çok fazla arttı. Şu sıralar en aktifim, Gitar ve Piyano diğerlerine vakit ayıramıyorum. Yan flüt'ümle sigaradan dolayı biraz küsüz davul çalmak için ise güzel bir ortam gerekiyor.
Gitardan başlarsak;
Öğrenmesi kolaydır mantığı basit enstrumandır. (Aslında müziğin mantığı basittir. his olayı farklılaştırır) Bundan başlamanı öneririm, müzik kulağın var ise olayları çok daha hızlı kavrarsın. Özel ders öneririm yok ise normal belediye kurslarından yararlanarak becerinize göre 1-3 ay arasında birşeyler çalmaya, çıkartmaya başlarsınız.
Giriş seviyesi için enstruman fiyatları en son 70 tl idi ben gitar alırken : ) şuanda aynı gitar 400 tl olmuş ama hala bulabilirsiniz o aralıkta. Sakın gidip sıfır gitar almayın 150 200 tl ye o paraya ikinci el bakın klasik gitar alacağınızı varsayarak kasasında ve klavyesinde çatlak olmamasına özen göstermeniz yeterli olacaktır ilk etapta, daha sonrasında tellerin ilk bağlandığı köprü kısmı var orada ki plastik ( normalde kemik olması gerekiyor ama bizim ülkemizde kemik olanları 1500 den falan başlıyor : ) ) parçanın çok yüksek olmamasına dikkat edin bu sizin çalım zorluğunuzu ve performansınızı etkileyecektir.
Yan flüt;
Bunun ucuzu yok pahalı bir enstruman ben 400 tl ye bi yanflüt bulmuştum 1 ay sonra gidip yamaha yfl 211 almıştım başlangıç için ben 1300 tl ye almıştım şuan o 3800 gözüküyor do-re müzikte. Ucuz arar bulurum dersen açık delikli olmamasına özen gösterin ilk başladığınızda delikleri kapatmakta güçlük çekebilirsiniz.
Piyano;
Akustiği fiyat olarak can yakar ve sesini susturamazsınız komşularla papaz olursunuz, ideali Ağaç tuş ağırlıklı elektronik piyano almanız olacaktır fakat onlarda bir hayli pahalı. Klavye önerebilirim onuda PSR E363 61 tuş önerebilriim fakat bunda pedal varmıydı hatırlamıyorum pedal kullanımı öğrenmeniz için pedallı bir klavye almanız gerekir. Elektronik alacaksanız mutlaka MIDI I/O a sahip bir cihaz alın ki seslerinden canınız sıkılırsa bilgisayara bağlayıp o eşsiz dünyaya SYNTH dünyasına adım atabilirsiniz.
Elimdeki enstrumanlar ve başlangıcı ile ilgili olarak önerebileceklerim bunlardır;
Tavsiyem başlangıç için Piyano -> Gitar şeklinde olmasıdır ama genel olarak Gitarda uygun olur.
Bir enstrumanı öğrendiğinizde başka bir ensturmana merak salarsanız onuda öğrenmeniz çok daha kısa sürecektir.