Ben 3 aydır piyano kursuna gidiyorum. Hayatımda daha önce fülütte 3 müzik harici enstürman çalabilmiş adam değilim. Ama çabuk öğrenebiliyorum bu tarz işleri.
Bugün 11. dersimdi. Haftada 1 saat özel ders gidiyorum. Aylık 300 TL ödüyorum.
Şu an samanyolunu ve ben yoruldum hayat şarkısını çift el bitirdim. Haftaya yeni şarkıya geçeceğim. Ancak ben basite indirgeyerek çalıyorum. Yani nota tablosundan do notasını okuyayım oradan hemen tuşa basayım değil de do re mi fa şeklinde şarkıları yazıp çalıyorum (piyano da hangi tuşun hangi tuş olduğunu anlamak çok kolay, tuşlara herhangi bir şey yapıştırmadım)
Önce org aldım. Kursta piyano ile öğretirler muhtemelen ancak evde yer sorununuz varsa org çalabilirsiniz. Geçen hafta ise eve piyano aldım. Piyanonun tuş hissi ve çalması çok hoş. Orgta biraz düğün sanatçısı gibi hissediyorsunuz kendinizi. Çalmanızı etkiliyor. Tuşları yeterli sertlikte olmadığı için biraz zevksiz gelebiliyor. İnternette org fiyatına 2. el piyano bulabilirsiniz pazarlık vs. Ben 1500'e aldım 88 tuş hemde.
Biraz bu enstürman işi kişinin kendisine bağlı. Ben piyanodan çok haz alıyorum. Neyi severseniz onu çalarsınız bence. Ben piyanoyu tavsiye ederim kendim çaldığım için ama size göre değişebilir.
Burada hocanın tutumu da çok önemli. Ben kafa dağıtmaya gittiğim için bizim ki kasmıyor.Bazısı bayağı kasıyor niye yapamıyorsun edemiyorsun diye.
Bu arada bol bol pratik bu işlerde en önemlisi. Ben 1 bölümü öğrenebilmek için en az doğrusuyla yanlışıyla 200 kere tekrar ediyorum. Bir daha unutmak çok zor.
Şimdiden başarılar