Merhaba arkadaşlar bazı petrol şirketlerinde 6 TL olan benzin büyük köklü firmalarda 6.88 seviyesinde. Sizce ucuz benzin Alınır mı? Mesela Soil bayisinden benzin almak motora vs zarar verir mi?
Soilde benzin şimdi sitesinde baktığımda 6.81 gözüküyor. Bi makine mühendisi olarak bi kaç şey diyebilirm. Benzin konusunda rahat olabilirsiniz belli standartları olan, üretim esnasında genel prosedür ve prosesleri olan bir işlem zaten. Diğer türlü denetleyici firmalar izin vermez satıcı olmalarına. Fiyat ucuz olması ürünü kötü yapmıyor. Ayriyetten 6 liraya benzin satan hangisi hocam tam bilmediğim için kimin sattığını daha açıklayıcı yazamadım. Çünkü + - 50 kuruş oynar firmadan firmaya. O da dediğim gibi sıkıntı yapmaz.
Ucuz dizel konusuna ne diyorsunuz peki ?
Burada konu farklı mesela. Dizellerin çalışma prensibinde kızdırma bujisi ateşler yakıtı. Bu yüzden dizelde enjektörlerin delikleri benzinli sisteme göre çok daha küçük . Bundan dolayı tıkanma tehlikesi çok daha fazla. O yüzden biraz dikkat etmelisiniz bence. Özellikle tanındık firmalar tercih edilmeli diye düşünüyorum. Tabi kısa vadede etki etmez çok uzun vadede oluşabilecek etkilerden bahsediyorum.