MertWeb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu kadar kısa sürede bu kadar hızlı dönüş beklemiyordum. Teşekkür ederim yorum yazan arkadaşlarımıza

Belediye kurslarına ney için baktım ama ne yazık ki çok talep olan bir enstrüman olmadığı için açmıyorlar. Ama arayışım devam ediyor

Hocam ney'den sadece ses çıkarabildim. Onun dışında bir ilerlemem olmadı.

Bir de maliyetli gibi. Kursu'da, enstrümanın kendisi de pahalı.

Hocam keman kadınlarla özdeşleşmiş gibi bir algı var ki buna katılmıyorum. Size gelen tepkiler ne yönde merak ediyorum açıkçası Bu arada özel kursa mı gittiniz, ismek vs. gibi bir yere mi?

Bulunduğum yer de açmıyorlar ne yazık ki

Kadınlarla mı özdeşleşmiş? Kimde var o algı? Ben 7 yaşımdan beri keman ile ilgileniyorum ve hiç bir zaman böyle bir algı veya ima görmedim.
Vanessa Mae için öyle yorum yapan cahillere denk gelirsen, Şeytanın Kemancısı lakabının ve dünyanın en hızlı kemancısı ünvanlarının iki ayrı erkek keman üstadında olduğunu söyleyip geçin. Hiç kulak asmayın öyle şeylere. (Roby Lakatos şeytanın kemancısı. mükemmeldir dinlemeni öneririm)

Ben bir Türk sanat musikisi derneğine gittim İzmir'de. Hiç özel ders almadım. Özel ders, kişinin özgüvenini kıran bir konudur müzikte. Belki tutuş, akort ve yay teknikleri gibi birkaç konuda max 3 saatlik dersten sonrası, tamamen müzik aşkınıza kalır. Fazlasına gerek yok. Sonrasında bol bol nota indirip, şarkılara eşlik etmeye çalışın. Kendinizi en iyi geliştirme yolu bu olur. Ama mutlaka NOTA ile ! Kulaktan çalma yeteneğinizi de geliştirebilirsiniz notalarla. Kemancının özelliği, liderlik etmesidir. Örnek olarak söylüyorum. Arşe (yay) ile, notalardaki "ölçü" ismini verdiğimiz ritm değerini takip edebilirsiniz. Böylece kemancı çalarken, tüm orkestra ritmi ordan takip edebilir