Bu kadar kısa sürede bu kadar hızlı dönüş beklemiyordum. Teşekkür ederim yorum yazan arkadaşlarımıza
Belediye kurslarına ney için baktım ama ne yazık ki çok talep olan bir enstrüman olmadığı için açmıyorlar. Ama arayışım devam ediyor
Perdesiz enstrümanlar perdeli olanlara göre daha zor öğrenilir. Mesela keman perdesiz bir enstrümandır ve zordur. Nefesli çalgılar da aynı şekilde. Ancak daha önce tecrübeniz oldu ise nefesli çalgılardan birini seçerek devam edebilirsiniz.
Hocam ney'den sadece ses çıkarabildim. Onun dışında bir ilerlemem olmadı.
Piyano yu öğrenmek için illa bir kursa gitmeniz gerekir hocam bende çok araştırdım piyano çalmak için normal org sistemlerinden farklı oluğu için illa bir piyano lazım
Bir de maliyetli gibi. Kursu'da, enstrümanın kendisi de pahalı.
Zamanında ney veya mey çalmayı öğrenmek istiyordum. Öğretecek kimseyi bulamadığım için Keman'a yöneldim. Kemanı tavsiye ederim. Böylece diğer tüm enstrümanları çalabilir hale gelirsin. Çünkü Kemanda en ufak bir ses farkını dahi algılaman ve parmaklarını doğru noktaya koyman gerekir. Bunu öğrendikten sonra ut, gitar, bağlama, kabak kemane, klarnet, ney gibi tüm enstrümanlarla bildiğin şarkıları çalabiliyor hale gelirsin.
Hocam keman kadınlarla özdeşleşmiş gibi bir algı var ki buna katılmıyorum. Size gelen tepkiler ne yönde merak ediyorum açıkçası

Bu arada özel kursa mı gittiniz, ismek vs. gibi bir yere mi?
Üstadım ney üflenmedikçe sizi unutur notaları kolaydır

birazda ciğer ister

ama en sevdiğim ve arada bir üflüyorum. Belediyelerin ney kursları oluyor tavsiye ederim. Şayet Beykoz'dayken orada vardı
Bulunduğum yer de açmıyorlar ne yazık ki