Bedduacılar, sizler de içme suyunu sifonunuzda kullanıp ziyan ettiğiniz için temiz - içme suyuyla sınanın.

Simit bir yarısı karbonhidrat, bir kısmı susam kalanı da zehir. Bir kurumun kültürü ve kuruma yeni katılanların oryantasyonu için gayet normal bir etkinlik ama bizim ülkemizde zor.

Ekmek ve türevlerine karşı eski nesilde Hitit geleneği mevcuttu. İslamiyetin hiç bir örneğinde " yerdeki ekmek ile ilgili öp, başına dokundur sonra da başından yükseğe koy " gibi bir adet, inanç,pratik mevcut değil.

Bu gençlerin yaptıkları oryantasyon etkinliği ve kurumsal kültür, devrelerin birbirlerine ısınması, eğitim yılına başlamak için gayet güzel bir etkinlik. Başlangıçtaki bu etkinlikle okulu ve eğitim yılını diğer kurumlardaki çocuklardan çok daha hızlı benimsiyorlar ve başarılı oluyorlar.

Tekrar ediyorum, alt tarafı 20-50 adet simit. Bu simitler çöp olmaz zaten koyarlar kenara kargası, serçesi, martısı yer bitirir.
Dünyada israfın iki ölçüm birimi vardır: 1. su ayak izi, 2. karbon ayak izi
Örnek olarak bir insan sırf keyfi istediği için çeşme suyu değil de pet şişede su içerse 1 bütün simit kadar su ve karbon ziyan eder. Mesela bilgisayarı download veya çeşitli keyfi işlemler için açık bırakıp yatanın israfı daha büyüktür, şarj aletini prizde bırakının az olmakla birlikte sıçan gibi ısrarıyla israfı büyüktür.

Kısaca lütfen ama lütfen bir olayı tek bir yönden değil bütün olarak bakınız ve yanlış bir kamu oyu rüzgarına katkıda bulunmayınız.