Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şimdi herkes herşeyi bilmeyebilir. Şair derecesinde derinlemesine bilgiyi normal vatandaştan beklemek doğru olmaz. "saol" yerine "sağol", "yada" yerine "ya da" yazılması gerektiğini çok az kişi bilir. Ben bariz şekilde hatalı olan ifadelere dikkat çekmek amacıyla açtım konuyu. "sağol" yerine "saol" yazmak standart bir vatandaş için kabul edilebilir ama "olacak" yerine "olucak" yazmak kimse için kabul edilemez çünkü çok bariz bir hata. Bu hatalardan uzak durmak lazım. Nihayetinde bu forum bir edebiyat tarih felsefe forumu değil. Burada teknoloji hakkında bilgiler paylaşılıyor ve teknoloji ticareti yapılıyor. Bu yüzden bazen gözden kaçan bazen yanlış bilinen şeyler hakkında insanları yerden yere vurmaya gerek yok. Dediğim gibi bariz şekilde hata yapılıyor olmasına dikkat çekip gençleri bilinçlendirmek istedim hepsi bu. Ayrıca bu bir abartı filan değildir. Diğer dillerde böyle şeylere kimsenin takılmadığını söyleyenler neye dayanarak böyle söylüyor? Sanki ingiliz forumlarında hergün 2-3 tane mesaj yazıyormuş gibi konuşmuş arkadaş.
Yabancılardan oluşan bir oyunda yöneticilik ve forumunda destek sağladım. İngilterede bir dönem yaşadım , şuan Norveçte yaşıyorum. Ayrıca 6 yıl Alanyada yaşadım. Sanırım yabancılarla yeterince iletişimim var , değil mi?