Lise zamanlarına döndüm.

Bizim edebiyatcının da komple bizim sınıfa garezi vardı hatta bunu dillendirmekten çekinmezdi. Hepinizi bırakacağım tarzında ithamlarıyla karşılaşırdık. Edebiyata kıyasla benim dil ve anlatım dersim çok iyiydi. Hatta 9. sınıfdayken bu yüzden haksız yere tokat yemişliğim dahi vardır. 11. sınıfdayken bu bahsettiğim hoca edebiyat dersine giriyordu. O sene dil ve anlatım karne puanım 75 civarıydı. Edebiyat ise 100 üzerinden 25-35 filan olmalı. Neyse ki bütünlemeye girip düzelttim. 12. sınıfda ise bu bahsi geçen şahsiyet dil ve anlatım dersine girmeye başladı edebiyat dersine ise bize daha önce hiç ders vermemiş bir hoca girdi. O sene dil ve anlatım dersinden 100 ün üzerinde öğrenci bırakıldı. Tabi edebiyatı geçtim. Sonrasında ise memlekete gidecektim, o yüzden bütünleme sınavına sivil gitmek zorunda kaldım. Önceki senelerde sorun olmadığı halde o sene sınavada almadılar. Arkadaşın evine koşa koşa gittik giyindik geldik ablasından arabayı aldık döndük nafile sınavdan çıkanlar olmuş. Almadılar. Üniversite sınavım iyi geçmişti. Sonuç olarak okulda kalacak, üniversiteye gidemeyecektim. Sonuç olarak il milli eğitim müdürlüğüne e-posta attım. Açıkcası it itin kuyruna basmaz gibi bir düşünce oluştu kafamda birşey yapmazlar zannettim. Bir kaç hafta sonra okula hemen müfettiş göndermişler. Durumu incelemeye almışlar. Belli ki bayağı sıkıştırmışlar bu şahsiyeti, arkadaşım aradı. Doğukan sen ne yaptın dedi. Ne yapmışım dedim, okuldan bir hoca aradı beni müfettişler gelmiş okula, ilçe milli eğitime yazmadığın için müdahalede edememişler hocayı incelemeye almışlar. Sonrasında ise ikinci bir sınav yapıldı. Geçtim. Önce ön lisans, sonrasında lisans, şuan ise yüksek lisans yapmaktayım.
Anlatmak istediğim hususlar şunlar; ortada bir haksızlık varsa gerekli yerlere şikayet et. Ya cimer üzerinden ya da il milli eğitim müdürlüğüne dilekçe yaz. Gereği yapılacaktır ama geç olmadan yap bunu. Bunun karşılığında ismin muhtemelen dilden dile yayılacaktır. Başka hocalar sana kötü gözle bakmaya başlayabilir ama senden korkacaklardır. Onlarda haksızlık yapamayacaktır. Sadece iyi bir ilişkin varsa hepsi seninle arana mesafe koyacaktır.
Diğer olay ise küçük gördüğünüz şeyler ileride çok büyük sorunlar doğurabiliyor. Yılanın başını küçükken ezeceksin. İş işten geçtiğinde değil.
Bu sene degil, gecen senelerde odevleri ve sinavlarin iyi olmasina ragmen sizi biraktigi zaman MEB'e sikayette bulunabilirdiniz, ihbarda bulunabilirdiniz. Sorusturma acilirdi ve olay cozulurdu.
Bu sene de o sekilde yapin. Derslerini calisin, odevleriniz yapin. Size buna ragmen kotu not verirse MEB'e sikayette bulunun. Hic ogretmenle ozur hellalesme falan filan isine girmeyin. Ne varsa resmi kanallardan ve yazili olarak belirtin.
Aynen katılıyorum.