Merhaba, ben bir öğretmenim. Şu anda bir lisede müdür yardımcılığı yapmaktayım.
Konuyu ve altındaki yorumları okudum. Siz öğretmenin (sizin deyiminizle) taktığı tek öğrenci misiniz? Bu durumlar genelde bu şekilde ulu orta açıklanırken bazı eksik anlatımlar, savunma mekanizmasının oluşturduğu hafızadan silinmeler oluyor öğrencilerde. Aynısını bizler de okurken yaşadık. Konuyu yazış biçiminden, tecrübelerime dayanarak az çok öğretmenine baştan sona nasıl bir tavrın olduğunu anlayabildim. Talihsiz yorumlar da maalesef cabası.

Öğretmen, bir öğrenciye "takmıyor" arkadaşlar. Bizler bu şekilde yorumluyoruz. Aynısını herkes aynı yaşlarda maalesef hissediyor. Lakin şu anda bu kutsal mesleği yapan biri olarak eminim ki böyle bir durum yok.
Ancak; yapılan saygısızlıklar, öğretmeni dinlememek,önemsememek, özellikle lisede popüler olmak için herkesin içerisinde, sınıfta ve okul sınırları içerisinde yapılan saçma davranışlar (ki "Öğretmenim değişsin diye dua ettim" vb.bu sadece yıllardır yapılan zıtlaşma sonucu bize örneklediğin tek şey olmuş. eminim daha fazlaları mevcut.) senin notlarını olumsuz etkiler. Davranış notu, ders içi performans notu gibi kavramlar var.

Bizlerin de birer yaşantısı var, onuru var, en önemlisi senin karşına seni eğitmeye gelmiş birinin yaşı var, mantığı var, senden çok tecrübesi bilgisi var.Her ne olursa olsun biraz saygı duyulması gerekmekte. Hiç bir öğretmen durduk yere düşük not vermez, durduk yere sana bu tarzda davranmaz. Öğretmenin senden bir çıkarı yoktur. Bir arkadaş doğru söylemiş. "Öğretmenler sana düşük not da verse, yüksek not da verse, kazanacak ya da kaybedecek bir şeyi yok."

Bazı arkadaşlarım fikirler vermiş. Tabii ki yapabilirsin. Sınav kağıdını inceleme hakkını, itiraz hakkını kullanabilirsin. Bunlar da saygı çerçevesinde, güzel bir dille olur. Fakat sanıyorum öğretmenine tavırların bu sınırı çoktan aşmış ve bu güzel üsluba geri dönemiyorsun.

Sana bir idareci olarak tavsiyem;
Ortaöğretimde disiplin cezaları ağırdır, ileride sıkıntılar yaratır. Geleceğini notlarından fazla etkiler ve bazen bazı engeller çıkarır. Bunlar da tecrübeyle sabit. O yüzden daha fazla devam etmemeli, olayı öğretmeninle çözmelisin. Bazı arkadaşlarımız "şikayet et, öğretmenin okulunu hemen değiştiriyorlar" , "bir dilekçeye bakar bu iş" falan demiş. Deneyebilirsin lakin ben kesinlikle tavsiye etmem. Bir öğretmen, bir öğrenciye nasıl davranması gerektiğini bilir, yönetmeliği iyi bilir, kuralları iyi bilir. Ben de buradan baktığımda senin zararlı çıkacağını görmekteyim.
Öğretmeninle daha önce konuştuğunuz gibi, olgun ve saygılı bir şekilde konuşmayı dene. Eğer sınıf ortamında küçük düşürme, saygısızlık girişimlerin olduysa, sınıf ortamında da bu tarzını değiştirip aynılarını yinele.
Eminim başarılı olacaksın. Yine kafana takılan ve konuşmak istediğin şeyler olursa ben de sana yardımcı olurum, bana özel mesaj yoluyla da yazabilirsin.

Son olarak; Öğretmenleri maaş alıyorlar, bana öğretecek, şunu yapacak, bunu yapacak falan gibi yorumlayan arkadaşlarıma lafım.
Öğretmenliği meslek olarak görmeyin. Çok değişik bir şey arkadaşlar. Ticaret değil bu. Biz insan eğitiyoruz, bunun sorumluluğu ve yükünü parayla ölçmeyin.