Alt üst ilişkisi öğretmen ve öğrenci de olduğunu düşünmüyorum öğretmenlik bir meslek bana gelip dersi anlatıyor maaşını alıyor.Tabii bazı fedaker öğretmenler var ki tenefüslerde öğrencilerine yardımcı oluyor,onları kardeşi çocuğu gibi görüyor bu kişi ise insanları insan olarak görmüyor kimsenin hakkına saygı duymuyor velimiz gelince ise aramızda hiç bir sorun yok diyor.Ben not takıntısı olmayan bir öğrenciyim kendime gayet güveniyorum sadece uğraşmak istemiyorum dediğim gibi bu sene de edebiyat baraj ders olmasa sıfır versin umrumda olmaz.Ve bir insanın hakkını aramasınu ergence bir hareket olarak düşünmeniz gülünç
insanin hakkini aramasi ergence bir hareket degildir, insanin turkce dersinde hakkim yeniyor diye webmaster forumunda hak aramasi ergence bir harekettir.
yetiskin insanlar haklarini usule kurala kanuna gore ararlar. sinav kagidin cok basariliyken seni biraktiysa verirsin itiraz dilekcesi baska bir zumre hocasi tekrar puanlar. yine begenmediyse acarsin davayi bilirkisiye goturursun adamin sinavini kapsam gecerliligi zayifsa toptan iptal bile ettirebilirsin.
ogretmenin isi sadece dersi anlatmak degil. bir de senin dersi dinleyip dinlemedigini kontrol etmek icin sinav yapiyor. sen bu sinavi gecemiyorsan nedenini kendine soracaksin. seni severse takdir hakkinin sendrn kullanir 40 puani 45 yapar. ama sen 75 alacak kagit verirsen hic bir ogretmen o kagida takdirle 40 verip birakmaz. itiraz gelirse basi agrir. cunku sen ogrencisin hayati trial mode yasiyorsun. o adam evine ekmek goturuyor..bir ogrenciye gicik okdu diye memuriyetine siciline.leke surdurmez. kendime guveniyorum gibi muallak laflar soyleyecegine desene 20 soruluk test yapti 15 kesin netim.var beni birakti. ya da 10 soru sordu 8 soruyu full yaptim beni birakti. senin sorunun calismiyorsun, sinavda basarisiz oluyorsun ve kaliyorsun. sonra kendine hoca bana takti diye bir bahane uyduruyorsun. hayatin boyunca herkes sana iltimas yapmayacak. ise baslayacaksin mudurun gicik olacak, ev alacaksin yonetici gicik.olacak, seni durduran trafik.polisi sana gicik olacak, is.kuracaksin.maliyeci sana gicik olacak. ama sen sorumluluklarini yerine getiriyorsan giciklik yapmaktan oteye gidemeyecekler. yani hoca sana gicik olursa laf sokabilir ama sen basarili bir sinav verdiginde giciklik.olsun diye seni birakamaz. baraj dersinse iyi calis basarili bir sinav kagidi ver, birakirsa itiraz edersin pasa pasa gecersin. kendine guven oyle olur. sen sinav kagidina guveniyorsan yasal yoldan verirsin dilekceni ititaz edersin mahkemeye kadar goturebilirsin.