Sen sinavlarda tun sorulari super dogru cevapladin da hoca seni birakti mi? odev yapmiyorsun, derse calismiyorsun. sonra hoca bana takti diyorsun. sen kendine guvensen hoca seni biraktiginda itiraz edersin. bu ergence tavirlari birakmanizi dilerim. ast ust iliskisini ogrenmelisin. hoca soyleyecek, sen yapacaksin, yapamadiginda dusuk not alip kalacaksin. kalmak istemiyorsan cok calisip gececeksin. benim de lisedr bana taktigini dusundugum bir hocam vardi. allah razi olsun ki takmis bana. o kadinin dersinde 10 uzerinden 8 alamamistim.hic hep 6-7 alirdim. sonra universite sinavinin 2 basamaginda da turkce sorularin hepsini hic hatasiz tulum cikardim. okul egonuzu ispat edeceginiz hocalarinizla arkadasca iliskiler kurmaniz gereken yer degil. hoca anlatacak, siz calisacaksini anlamadiginiz yerleri sorup tekrar anlattiracaksiniz. sonra anladiklarinizi sinavda uygulayip sinifi gecip kendinizi universiteye hazirlayacaksiniz. hepsi bu. eger sen 5 uzerinden 4 luk kavit verip 1 alip kaliyorsan itiraz edersin kagidini baska hocalar okur.