Siyahdenizli adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Vergi muhabbetine girmemek için geçen hafta şahıs firması için açılışı başlattım, yoklama bekliyorum. Ancak yoklama glemeden bile vergi levham çıktı.

29 yaş altı 3 yıl gerli vergisi 75 bine kadar muaf ve 1 yıl bağkur ödemesi yok. Bu müthiş teşvik için devlete teşekkürler bu arada bu teşviki 1 ayla kendim olarak kaçırdım. Eşimle beraber iş yapabildiğimiz için onun yaşı tutuyor onun adına firmayı açtık.

Şimdi ise bu ay itibari ile gelen ödemeye gelecek ay fatura keseceğim. Muhasebe 1 ay geriden gelir. 3 ayda bir muhtasar vereceğim. Onun içinde de kira var şuan için sadece.Kirada göstediğin tutarın %20 sini ödeyeceksin aylık ama 3 ayda bir. Geçici vergi verilecek yine 3 ayda bir. Sgk yatacak aylık ama 1 yıl muaftan o şimdilik sorun değil. Her yılda 1 kere yıllık gelir vergisi vereceğiz. Geçici vergide ödenen tutar yıllık gelir vergisinden düşüyor bu arada. Ki zaten 3 yıl 75 bine kadar kar ıksa bile devlet sağolsun almayacak.

Yani bizi bağlayan kesiğimiz atıyorum 3K'lık adsense faturasına karşın gider faturası bulmak. Hosting, domain, ofis giderleri, varsa firma üstüne benzin gideri v.s. Bu arada benim iş home ofis yanikira giderim yok.

Mali müşavir tanıdık ücret almadı çünkü beyannameleri ben kendim vereceğim onun mührü ile. Ancak sizde çok değil 200 TL civarı anlaşabilirsiniz.

İnteraktif vergi dairesinden firma açılış başvurusu yapılıyor. Knedin yapabilirsin. Başvurduğun günün tarihi firmanın açılış tarihi olarak kayıt oluyor.

Son olarak firma için bir iş kolu, teknik adı ile nace kodu seçmen lazım. Ben "web portalları"nı seçtim ana kol. Altına istediğin kadar ekleyebiliyorsun.

Yani 5K üstü adsense'den geliri olanlara şahıs firmasını öneririm. Hele bu teşvik gerçekten çok güzel. 29 yaş altı olanlar kaçırmasın, sonra üzülürsünüz.
O kadar yazdınız çizdiniz, devlet sağolsun dediniz.

Sonucu 3k adsense için fatura bulacağız diyerek çöp ettiniz.

Devlet sağolsun, 3k lık fatura bulurum vergi de ödemem diyorsunuz yani?

Ben de yurtdışında firma açayım devletim sağolsun.