SeniorKvasir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İyi forumlar,

Uydunet netmaster cbw-383z4 modemim var. 100 mbit internet kullanıyorum. Ethernet ile herşey mükemmel, çatır çatır 100mbit hatta 116 lara falan çıkıyor ama gel gör ki wifi çöp. Direkt çöp 3 mbit alırsam öp başına koy modundayım. Bu arada modemin karşısında oturuyorum hemen aramızda 1 metre bile yok. Bi tane aliexpressten aldığım ap'im vardı sözde 300mbps 5ghz falan modemin wifi yi devre dışı bıraktım onu aktif ettim ethernet to wifi olarak onda çok şükür 10 mbit falan görüyor idare ediyor ama netflix vs. kullandığım mibox'ım var onda sıkıntı yaratıyor wifi yok neyse hadi dedim onada kablo çekeyim kablo çektim usb to ethernet aparat alıp fakat bir yan odaya gidiyorum bu seferde o çekmiyor. Diğer modem yan odada 100% çekiyor gözüküyor fakat hız yok. AirTies modemim vardı eski evimde kullandığım onun DHCP serverını kapattım ip bloklarını aynı bloğa aldım bu modemin dibine girersem 70 mbit falan alıyor ama yan odada yine yok. Evin duvarları öyle kaliteli bişey değil yani matkabı vurduğum gibi uzayıp gidiyor. Bu konu ile ilgili önerebileceğiniz aynı modemi kullanan veya daha farklı bir önersi olabilecek veya adam gibi access point önerisi olacak var mı ? INGBank'ta çalışırken kullandığımız siemens access pointler vardı adet fiyatına baktım 2000 tl falan yazıyor lütfen o skalalardada olmasın : ) önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden herkese çok teşekkür ederim.
Nacizane bir tavsiyem var. Access ponint veya router alana kadar kablo ile laptopu internete bağlayıp wifi internet paylaşımına açabilirsiniz. Böyle daha hızlanacaktır.