Hocam bu konu her tarafa çekilebilir maalesef. Ama bence birbirine zıt görüşler olsa da tüm görüşler haklıdır. Ben de kendi görüşlerimi paylaşmak istiyorum.

Her ülkenin kendine göre avantajları olduğu gibi dezavantajları da var. Türkiye de öyle. Ben tamamen türkiyede yaşamayı tutsaklık gibi görüyorum. Ama tamamen türkiye dışında olmak da apayrı bir sorun.

Keşke imkanlar elverse de yılda en az bir hafta yurtdışına çıkabilsek.

Şükrediyorum ki ben 1.5 yıl arabistanda 3 ay cezayirde 3-4 gün gürcistanda bulundum. Benim durumundaki biri için bunlar İYİ ŞANS diyebilirim. Yurtdışına hiç çıkmamış kişilere de mutlaka zamandan paradan feragat edip gezmelerini tavsiye ediyorum. Bunu bazı arkadaşlar yanlış anlayabilir. Şöyle diyeyim, grücistanda birkaç gün gezmek çok kolay ve ucuz. Böye bir imkan var. Birkaç ay içinde de bakü tiflis kars tren hattı yolcu taşımaya başlayacak. Artık bu imkna da varken....

Evet birçok olumsuzluk yaşıyoruz hayatta ama birçok imkan ve yol da önümüzde açılıyor. BTK tren hattı bence çok önemli. Bizim boklu Çaycuma'ya bile her gün uçak geliyor. Bugün şikayet edenlerin sayısı da çok ama keyif çatanlar rahat yaşayanlar da aynı sayıda. 200 paket sigara ücreti feda edilerek yurtdışına çıkabiliyoruz.