bir projem var kendi calistigim ofis de yapmaya calistigim
soyle aciklamaya calisayim her odada odanin isik kaynaginin dibine bir tane isik sensoru yerlestirdim.
bunlarin hepsinde birer tane arduino bagli evin genel olarak local bir rasberry pi3 u var. hepsinin ona veri goturmesini istiyorum. rasberry pi3 apache webserver kurdum ve hazir hale getirdim. simdi sunu yapmak istiyorum
arduinolar sensorden aldigi veriyi (acik kapali bilgisi sadece) rasberry e goturecek rasberry de bunlar i local olarak kendi veri tabanina kaydedecek. Sonra gerekirse kendi domainim bagli oldugu webservera pushlayacak
yazilim kisimlarini her turlu ben hallederim
Merak ettigim konu ise su :
- arduino lardan ethernet karti gibi bir seyle veriyi rasberry e nasil goturucegim arada bir tane modeme ugramasi gerekiyor mu? bir de elimde belki 20 tane arduino var bunun icin en az 20 tane ethernet portu mu gerekiyor bunlari nasil temin edebiliirm. coklayicisi gibi bir sey mi var.
- bunlarin hepsini bir wifi a baglasam wifi cekmedigi yerler icin ayri ayri 3-4 tane modem mi kullanmam gerekecek?bu modemleri hepsini rasberry e nasil baglanicak
Kisacasi boyle bir local ag nasil kurulur? veya nasil/ nerden baslamaliyim internette
Proje cok sacma farkindayim ama yapacagim yani