AnkeeBut adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kutsal kitabımız kuran-ı kerimde kabe ile ilgili ayetlerden bir tanesi şu şekilde.
Âl-i İmrân Sures 96. ayet
Şüphesiz insanlar için kurulan ilk mabed, Mekke'deki çok mübarek ve bütün âlemlere hidayet kaynağı olan Beyt (Kabe)dir.
elmalı hamdi yazır'ın meali.

konu başlığındaki petra neresi hiç duymadım ama ürdün'de bir yer diye gösteriyor.

yukarıdaki ayette mekke'deki çok mübarek ve bütün alemlere hidayet kaynağı olan beyt kabe'dir demekte.

araştırmak merak etmek tabiki güzel şeyler fakat mensup olduğumuz din her sorunun cevabını karşılamış şekilde. Allahıma çok şükür elhamdülillah müslüman olarak yaratmış beni ve bizleri.
kuranda bir kez bile kabe kelimesi geçmiyor.sallama yapma.

alperweb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İlimle, bilimle ilgilenin, kabe, petra, kutsal şehir, bunlar safsasadan ibaret. Yüce yaratıcı, Tanrı, Allah nasıl seslenirseniz artık, koca evrende dünya üzerindeki her hangi bir yeri kutsal mı adledecek.
ben de katılıyorum bu görüşe. her yeri yaratan Allah sa eğer diğer yerler çişli mi? başka yerde yapılan ibadet geçmiyor mu? bugün kabedeki şaşadan ordaki kurbanlıkların halinden insanların o şekilde ibadet yapmasından Allah memnun mudur acaba?