'hayır' dersem kırarım düşüncesi içi boş bir düşünce değildir. hayır derseniz cidden kıracağınızı düşündüğünüz insanın size bakış açısı değişmeye başlar.
eğer o insanın bakışlarının değişmesi önemli değilse, hayır demek sorun değil. ama çoğu zaman insanların bize karşı tavırları değişmesin, bizi sevmeye ve onları sevdiğimiz gibi kalmalarına devam etmelerini isteriz.
bu yüzden çoğu zaman hayır demeyiz. diyemeyiz. bende diyemiyorum.
onun yerine en iyi çözümün şu olduğunu düşünüyorum, ilerde 'hayır' dersem kırarım düşüncesine girecek kadar samimi olmamak lazım.
samimiyeti ortada tutacaksın, karşındaki kişi senin neye hayır neye evet diyeceğini baştan daha ilk tanışırken bilecek ki sonra sormak istemeyecek.
konuyla alakalı bir hikaye bilmiyorum alakası var mı ama...
" bir gün bir adam evde telaş içinde bir oraya bir buraya koşturuyormuş, bu hali gören karısı sormuş, bey ne oldu, adam demiş ki, borcum var ama ödemeye param yok, borçlu olduğum adam da aşağıda beni bekliyor, ne yapacağımı bilmiyorum, kadın gitmiş pencereden aşağıya bağırmış, 'efendi beyimin sana borcu var ama parası yok' deyip camı kapatmış, sonra kocasına dönüp, 'bırak şimdi o düşünsün ne yapacağım diye' demiş. "