oo tam benlik. bir zamanlar ben de kimseye hayır diyemezdim. aynen senin gibi tamam abi hallederiz abi yaparız abi o iş kolay abi deyip kendi başıma durduk yere iş açardım. bu problemin iki çözümü var. birisi uzun zaman içerisinde bunu öğrenirsin ama psikoloji bozar ikincisi kısa zaman içinde başına bir bela alırsın y@vşağın biri seni sürekli forumlarda şikayet eder aylarca banlı kalırsın sonra aklın başına gelir.

bir de her zarfı yeme sorunsalı var ki hayır demekten daha beterdir. birisine toplu sms paneli sattım. adamla konuşurken paraya ihtiyacım olduğu firesini verdim ve adam bunu anladı. işi ticaret olduğu için ve sürekli insanlarla konuşa konuşa artık işin prostitute'su olduğu için bu zaafı bir dansöz kıvraklığıyla kullanıp güzel bir indirim yapmak zorunda bıraktı beni. neyse parayı aldım işi teslim ettim ama 10 gün boyunca hergün aradı. şunu yapmamız lazım şundan şundan dolayı falan filan hergün böyle. adam beni kendi personeli gibi kullanmaya çalışıyor. ilk bikaç zarfı yedirip işini yaptırdı ama baktım sürekli zarf atıyor ve bende keklik gibi yiyorum bu zarfları. bunun işleriyle uğraşmaktan kendi işlermi yapamaz oldum. artık adamı dinlememeye başladım. ne derse 1000 tl'den açtım kapıyı. adam artık beni kullanamayacağını anlayınca aramayı bıraktı. ortalık kendini uyanık zanneden ahmaklarla dolu malesef. bu piyasada iş yapmak için hayır demesini de bilecen fiyat koymasını da bilecen emeğinin hakkını kibar şekilde ve söke söke almasını da bilecen. aksi halde her gece kendi kendine kızıp psikolojini bozarsın. evet bunları yaşadım herkes yaşamıştır. ben yaşamadım anamın karnından tüccar olarak doğdum diyen varsa yalan söyler. o yüzden kendi taktiğini geliştir ve yeri geldiğinde hayır demeyi yeri geldiğinde fiyat koymayı yeri geldiğinde idare etmeyi öğren aksi halde çok sıkıntılar çekersin.

bu konuyla ilgili kitap bile yazarım da neyse bende kalsın bazı şeyler.