benzer sorun bende de vardı. bunun aslında superonline altyapısındaki dns sunucularının yavaşlığından dolayı olduğunu tespit ettim. çünkü vpn ile girdiğimde videolar çat diye açılıyor, vpnsiz girdiğimde açılmıyor. hatta vpnsiz girdiğimde bazı yurtdışındaki sitelerin yavaş açıldığını tespit ettim. bunu superonline müşteri hizmetlerine anlatmaya çalıştım ama buna müdahale edemeyiz diyorlar. superonline kendi dns'lerini kullanmaya bizi mecbur bırakıyor. modemden dnsleri değiştiremiyoruz bu yüzden bazı sitelere girerken yavaşlık yaşanıyor. en iyi çözüm vpn kullanmak ama böyle bir imkan yoksa yada vpn işine girmek istemiyorsanız şu uygulamayla udemy videolarını bilgisayara indirmenizi öneririm:
https://electronjs.org/apps/udeler
aslında bu işin en iyi çözümü dışardan modem alıp superonline username/pass bilgisini girip google dnslerini de girip kullanmak ama superonline username/pass bilgisini vermiyor. modemde de görünmüyor bu yüzden mecburen superonline'ın kendi modemini kullanmanız gerekiyor. aslında o bilgiye ulaşmanın da bir yolu var. modemle telefon hattı arasına bir dinleyici koyup username/pass bilgisini oradan bulmak ama bu çok uğraştırıcı bir iş. bu yüzden problem udemy olduğu için şimdilik udeler işinizi görür.