ÖNCELİKLE OTOMOTİV MÜHENDİSİ OLDUĞUNU BELİRTEREK BAŞLAMAK İSTİYORUM.
Şimdi hocam ilk baştan başlayalım. Araç 6 yaşında ve 180bin km yol yapmış yani yılda 30bin km yol demek ve bu kadar km yolu biz dizel motorlardan bekleriz, benzinli motorun bu kadar kullanılmasını beklemeyiz. Bu kadar km nin uzun yolda mı yoksa şehir içinde mi yapıldığını bilmek isteriz. Şehir içi ise dur kalk bu aracın şanzımanı ne kadar yorulmuştur bakmak isteriz.
Devam edelim adamı aradım bende bu şekilde almıştım dedi adam yazmışsınız. Adamın nasıl aldığı sizi ilgilendirmez, sizi şuan nasıl alacağınız ilgilendirir o söylediği açıklama çok gereksiz ve neden plaka değiştirme gereksinimi duymuş Elazığlılar Bursa plakası görünce taşlıyor mu?
Kilit bir noktaya geliyorum iyi oku burayı ARAÇ ŞUAN 1.2 MOTOR 105 BG STYLE TSI GÖRÜNÜYOR AMA ŞASE NUMARASI İLE SORGULADIĞINDA ARAÇ 1.4 MOTOR 125 BG FR TSI GÖRÜNÜYOR. Kardeşim dostum canım ciğerim BU ARABADA EVRAKTA SAHTECİLİK VAR VE SEN ALMAYI MI DÜŞÜNÜYORSUN.
Bu aracı aldıktan bir süre sonra satmaya çalıştığında sen dol-andır-ıcı damgası yersin canım Abim kardeşim yapma etme.
Biliyorum araba alırken heyecanlısınız yatıp kalkıp o araca binmek istiyorsunuz ama sakin kafayla hareket edin lütfen. Umarım yararlı olurum.
EDİT; bu arada unutmuşum eklemek istiyorum motorun tekerleklere ilettiği güç %78 yani neredeyse gücünün 4 te 1 ini yitirmiş. Sormak istiyorum sana. Yarın kalksan ve ayaklarının gücünün 4te 1 oranında azaldığını hissetsen nasıl olur?
hocam adam ile konuştum 16 ile başlayan plakayı hatırlamadığını belirtti. Şaseler bir birini tutmuyor, hadi ben plakayı yanlış yazdım, şaşeler ondan dolayı farklı çıktı. bu kadar da benzerlik olmaz ki, 2015 de aynı ayda 15 gün ara ile 2 farklı araçta rapor çıkarılıyor. Çarpma yazıyor ancak değerler yazılmıyor. Plakaların sadece ilk kısımları farklı biri 16 diğeri 44 . Bence bu işte bir gariplik var. Adam ayrıca aracı, kapalı garajda tuttuğunu dile getirdi zira başka aracı varmış toyota eski bir model. Şimdi insan ister istemez şüpheye düşüyor altında bu miss gibi araç varken, garajda bunu neden tutuyorsun, eski bir aracı kullanıpta bunu kullanmamak!
ŞİMDİ SORMAK İSTEDİĞİM BEN ESKİ PLAKANINNE OLDUĞUNU NEREDEN ÖĞRENEBİLİRİM