yahyagokgoz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Vergi vermeyi öğrenci ya da çalışıyor statüsüyle nasıl değerlendirebildin çok şaşırıyorum.Diyelim ki baba parası yiyorum bundan sana ne? Ben baba parası yerken markete gidip harcama yaptığımda %18 vergi vermiyor muyum? Diyelim ki çalışıyorum yine aynı vergiyi veriyorum burada ki farkı anlayamadım?

Diyelim ki kyk'da ek internet paketi satılıyor bende parasını verip aldım. Eeeee hani sorun diğer kullancııların interneti yavaşlatmasıydı? Parasını verince bana verdikleri internet uzaydan mı gelecek ultra hızda? Hala altyapıya laf ediyorsunuz sizi anlamak zor.

Değilim, sen biliyor musun ne kadar harcandığını? Kaç makam aracı ediyor bizi bilgilendirsende ona göre bilgi sahibi olsak.
Değerli kardeşim sana nasıl bir üniversite eğitimi veriyorlar gerçekten anlayamıyorum.
Nasıl bir kavram kargaşası yaşıyorsun.
Parasını verip interneti yavaşlatman ile parasını vermeden yavaşlatman aynı şey değil.
Parasını verdin mi istediğin siteye gir, istersen okula gitme bütün gün netflix izle.
Ama parasını vermiyorsan senin yerine bir başkası veriyor o interneti parasını.
Ve sen o interneti keyfine göre harca diye değil, öğrenci adamın eğitimi için internete ihtiyacı olur diye veriyor.
Yani devlet öğrencinin keyfinin sponsoru değildir.
Size verilen burslar, bedava internet, bedava üniversite hayatın tadını çıkartın diye değil.
Bir alanda eğitim görüp uzmanlaşın diye veriliyor.
Keyif yapacaksan bir zahmet bedelini ödeyerek keyif yap.
Ayrıca evet baba parası yiyorsan ki bundan kınanacak bir durum yok, hepimiz hayatımızın bir döneminde baba parası yeriz,
markete gidip harcama yaptığında sen vergi ödemiyorsun, baban vergi ödüyor.