halilx35 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Alt kültürünü geliştiremeyen insanlar televizyonda kurtlar vadisi izleyerek büyüyor. Ve sonrasında kadına şiddeti cinayeti temsil ediyorlar. Ne yani film izlemek müzik dinlemek insana fayda saglamiyor mu ? İzlemeyen dinlemeyen insanları görüyoruz. Umarım çocuğunuz olursa bu kafada büyütmezsiniz
Bu nasıl alakasız bir korelasyondur. Dizi film izlemeyen insanlar mı kadına şiddet uyguluyor?
Üniversite gençliğine olan inancımı iyice kıracak yorumlar yapıyorsunuz.
Üniversitede psikoloji, sosyoloji ve sosyal psikolji dersleri aldım.
Ama alt kültürünü geliştiremeyen insanlar ne demek? Alt kültür geliştirilmesi gereken bir şey değildir ki.
Tartıştığımız şey film izlemek ya da izlememek değil.
İnterneti kullanım önceliklerimiz. Devletin sınırlı kaynakları var, ve bu kaynaklar vatandaşın vergilerinden oluşuyor.
Siz devletin sınırlı kaynaklarını keyfiniz için kullanmanın doğru olduğuna inanıyorsanız zaten tartışılacak bir durum yok.
KYK yurtları öğrencilerin neşe içinde film dizi izleyecekleri yerler değildir.
Burada belirli bir alan üzerinde eğitim görmeniz ve uzmanlaşmanız için size kaynak tahsis ediliyor.

yahyagokgoz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mesajımın sonunda bir link bırakmıştım onu okumamışsınız herhalde İsteyen istediği gibi interneti kullanır evet ve buna siz karışamazsınız. Zaten bildiğim kadarıyla kyk'nın internet hattında onlarca sansür mevcut(torrent vb. sistemler için). Sansürün olmadığı siteyede kişi istediği gibi istediği kadar girer. Anaokulu çocuğu mu bu bak sana bedava internet verdim ama sakın sosyal medyaya girme, film izleme! diyeceksin? Bu kafadan artık vazgeçin.
Vergi işine girersek çıkamayız yalnız Ödediğimiz vergilerin haddi hesabı mı var sizce?
Devletin neden parası yok bunu düşündünüz mü? Nereye harcanıyor bu kadar para? Milyonluk makam araçları vergilerden alınınca sesiniz çıkmıyor 3-5 kuruşluk altyapı güçlendirilmesine demediğinizi bırakmıyorsunuz. Siz harikasınız ve böyle devam edin. Sizinle siyasete girmek istemiyorum o yüzden hmmmm ok diyip konuyu kapatıyorum.
İsteyen parasını ödediği interneti istediği gibi kullanır. Kimse karışamaz. Bedava internet veriliyorsa interneti veren herşeye karışır. O interneti kullanırken önceliklerini belirleyecek bir insan. Mesela sabah uyumak çok keyifli, o saatte sınav varsa uykunu bırakıp sınava gidersin. Aynı şekilde sosyal medyada takılmak da çok keyifli, ama internetin kısıtlı ise daha az takılırsın ve internet bağlantını eğitimin ile ilgili yerlere saklarsın. Yok internetini eğitim alanına saklamıyor hepsini sosyal medyada film dizi sitelerinde harcarsan o zaman bedelini kendin ödersin.

Vergilerimiz diyorsun. Sen öğrenci misin çalışıyor musun? Geçen sene ne kadar gelir vergisi ödedin? Para kazanmıyorsan babanın parasını harcıyorsun demektir ve o vergiyi sen değil baban ödüyor demektir. Para kazanıyorsan da vergini ve internetinin parasını bir zahmet öde değerli kardeşim. 3-5 kuruşluk altyapı yatırımı nedir? Sen bir mahalleye fiber optik döşemenin bedeli kaç makam aracı farkında mısın?

Bu ülkeye altyapı yatırımı yapılacaksa bu üniversite yurtlarındaki adamlar bedava sosyal medyada takılsın diye yapılmayacak.