Terapist58 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aslında dediğiniz gibi ben sistemin içinde büyüdüm amacım problem çözmek. Köstek olmak değil. Bu kisitlamayi genel müdürlük yapıyor. Kullanımın çoğu eğitim dışı işler olduğu için işi eğitim olana da engel olmamak adına böyle bir uygulamaya gidildiğini düşünüyorum. 16 GB üniversite öğrencisinin 1 aylık eğitim ihtiyacını karşılar. Ancak dediğim gibi 100 GB üzeri indirme oluyor geceden açıyor indirmeleri peşpeşe sıralıyor ne zaman biterse artık dolayısıyla diğerlerini çok etkiliyor

Edit : pek çok öğrencinin ihtiyacını karşılar. Mühendisler video filan izliyormuş. Yada İngiliz dili edebiyatı okuyanlar film izliyor. Bu zaten eğitim amaçlı. Bu arkadaşlara yetmez ama geri kalan %90 lik kısıma yeter.
Karşılamaz be hocam. Eskiden aylık 4 gb kota kullanıyordum o yetiyordu demişsiniz ama eskiden internet siteleri ve uygulamalar bu kadar büyük veri tüketmiyordu. O zamanları bende hatırlıyorum dial-up internetin hemen sonrasında 4 gb kotalı internet paketleri vardı bizde onları kullandık o zaman şartlarında yetiyordu Çünkü girdiğimiz her sitede onlarca görsel, video olmadığı için internet harcamıyordu Size şöyle örnek vereyim tatile çıktığımda mobil internetimi kullanıyorum mecbur, günlük haberlere bakıyorum mailimi kontrol ediyorum bir kaç video denk gelirse onu izliyorum günlük minimum 800-900 mb paketimden düşüyor.
Yani o dediğiniz %90'lık kısım gündelik internet ihtiyaçlarını karşılamak için (haber sitelerine girmek, akşam üstü canlı haber vb. izlemek istese birde üzerine ders materyallerine erişmek istese bu internet nasıl yeter Mantıklı olalım biraz.