izzsiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok yararlı bir yazı olmuş hocam, teşekkürler. SERP'de öne çıkmak için tık başına verilen ücret demişsiniz. Buradan yola çıkarak aynı reklam verenlerin aynı anahtar kelimede adsense reklamları için de o civarlarda (en azından yarısı kadar) ödeme yapmış olabilecekleri sonucuna varamaz mıyız? Elimde bazı anahtar kelimeler var, çılgın fiyatlar gösteriyor tık başına 500 lira gibi. Bu anahtar kelime odaklı açılan bir sitedeki reklamlardan tık başına 50-100 lira beklemek mantıklı mı sizce?
Evet, o ücreti veriyor olabilirler ancak genellemek pek doğru olmaz. Bunun yanında, bilirsiniz ki AdSense zaten reklamı kullanıcının ilgisini maksimum çekecek düzeyde optimize eder; bunun için genelde çerezlere başvurur. Ben AdBlock kullanmayan biri olarak girdiğim hiçbir sitede o sitenin odaklandığı keyword ile alakalı reklam gördüğümü hatırlamıyorum, genelde benim ziyaret ve satın alım geçmişime yönelik reklamlar sunuluyor. Bu yüzden siz 500 liralık kelimeye odaklansanız da sitenizi ziyarete gelenin karşısına HepsiBurada reklamı çıkar