digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kusura bakma hocam hata yapmışsın.
Sen bir ticarethane yönetiyorsun, hayatta öncelikler vardır. Bence siz yanlış bir öncelik hiyerarşisi belirlemişsiniz.
Bence doğru hiyerarşide BEN ve BENİM ŞİRKETİM adalet hukuk ve insanlıktan daha önce gelir.
Kusura bakma bu konuda sana helal olsun diyen arkadaşlar var ya, bu insanların %99'u aynı durumda kalsalar senin yaptığını yapmazlar.
Tıpkı sana gaz verip sonra dava sürecinde arkandan kaybolan mağdur firmalar gibi.
Adalet, hak hukuk'tan önce firmanda çalışan insanlara karşı ve kendi geleceğine karşı sorumluluğun var, 1,5 milyon lira harcamışsın ve küçülmeye gitmişsin 8 kişiyi işsiz bırakmışsın bu hareketin ile.
Toplumumuzun en önemli özelliklerinden biri insanları gazlayarak kendileri arkadan sıvışma gayreti içinde olmaları.
Senin yapman gereken 1 milyon şartını sağlamak ve sana gaz veren ve haklarını savunmak için uğraştığın firmalara bayilik vermek olmalıydı.
Ticari olarak doğru adım buydu, böylece küçük rakiplerinden sıyrılıp büyümeye devam edecektin ve hatta onları kendine bayi yapacaktın.
Ayrıca minimum sermaye belirlemekte devlet son derece de haklı, bazı işlerde minimum sermaye belirlemek gerekiyor ki merdiven altı işletmeler insanları mağdur etmesin.
Yaptığın hareket sadece 1,5 milyon liraya değil aynı zamanda 3 yıl süren bir zaman kaybı, devlet kurumlarından iş kaybı, para kaybı yaratmış.
Hak hukuk adalet uydurma kavramlardır maalesef. Hala orman kanunları ile yönetiliyoruz.
Sadece artık salt şiddet gücü değil, network gücü olan, yani siyasi, ekonomik, sosyolojik olarak güçlü olan güçsüzü eziyor.
Dost acı söyler.
Hayatın boyunca Don Kişotluk yapmaya devam edersen zararlı çıkmaya devam edeceksin.
Sana aferin diyenler çıkacaktır ama onlar da Timur'un Fillerinden şikayet edip Nasrettin Hoca'yı gazlayan köylülerdir.
Timur'un karşısına çıktığında arkanda kimseyi bulamayacaksın.
Aslında söylediklerinize kısmen katılıyorum.

Asıl bu davanının kazanılmasına ihtiyacı olanların geri durması doğru değildi. Benim sizin tabirinize göre donkişotluk yapmam ticari olarak belki doğru değildi. Fakat bir şeylerin düzelmesi için birilerinin çomak sokması gerekmez mi ? Bize demokrasiyi,hak ve özgürlükleri boşuna mı öğrettiler ?

ALINTI:
"Ticari olarak doğru adım buydu, böylece küçük rakiplerinden sıyrılıp büyümeye devam edecektin ve hatta onları kendine bayi yapacaktın." Tam olarak ben davayı bu sebeple açtım kimse kimsenin bayisi olmasın. İşini yasalara uygun yapan işletmeler faaliyetlerine devam edebilsin diye. Kurum zaten basın açıklamasında yetkilendirme aldığı halde faaliyet göstermeyen işletmeler var biz bu sebeple böyle bir yönetmelik düzenledik dediler. Madem tespit ettiler gidip onları kapatsalardı.

İtiraz ettiğimiz kısım davayı incelerseniz 1 Milyon Lira kısmı değildi. Kazanılmış bir hakkın alınması,yasal metinde açık olması v.s vs..

Yetkilendirme alacak ve almış işletmelere bu yönetmeliği uygulaması ve sermaye şartının net olmaması. Yasal açık vardı sözlerde. Kurumsa tarafından belirlenen! Kısacası kurum yarın isterse 10 20 50 milyon diyebilir.

( Türk Ticaret Kanunu bilenler olumsuz bir durumda 10 milyon sermayeli bir şirketi tasfiye etmenin zor olacağını biliyorlardır. Bu devasal bir risk! )

Tam olarak'ta toplum olarak burada kaybediyoruz. Şunu demiyoruz devlet hata yapmaz mı ? Aman devlet böyle bir kanun çıkardı bizde uyalım.Özellikle bu karar Binali Yıldırımın Ulaştırma bakanı olduğu dönemde alınmış bir karardı.Binali beyin dönemimde TRKCELL'in nasıl alt yapısını büyüttüğünü takip edin.
AKP'li belediyeler TRKCELL'in alt yapı kazıları yapması için izin vermek için birbiri ile yarışıyordu. Hatta babalarının malı gibi belediyelere ait rögar kapaklarını TRKCELL'in hizmet sağlaması için kullanıyordu. G.ANTEP, BALIKESİR, BURSA bu illeri net örnek verebilirim.

Ve FETÖ olayları sırasında kurumun %75'i görevden alındı. Yani bu adamlar vatan haini idi. Bunların aldığı bir karar nasıl işletildi.

3 büyük operatör bundan memnun olduğu için susuldu. NETGSM ise alternatif telekom firmalarını temsil ediyordu. Adem beyler o sıralar TRKCELL ile ortaklık yapıp sanal gsm operatörü olmayı istediği için, baş kaldıran kim varsa sesinizi çıkarmayın deme derdindeydi. ( Bu kısım oldukça uzun daha 10 sayfa yazılabilir ama şimdilik yazmaya gerek yok sanırım )

AKK olayını yıllar önce gündeme getirdiğimde kimse dinlememişti. Dedim ki AKK kalkınca faturalar kol gibi olacak. Ne oldu ? Şimdi sesini çıkarmayan herkes isyan etmeye başladı. 3 Büyük operatör ipte fare oynatır gibi kafasına göre BTK ya tarife onaylatıyor. Bizlerde kuzu gibi gidip istedikleri paraları ödüyoruz.

Daha fazla örnek vermem gerekirse. Burası çok önemli!

TÜRKSAT kurumunun internet servisi sağlaması voip adı altında telefon hizmeti vermesi yasal değil. Bunu yıllar önce BTK yetkilendirme daire başkanı ile toplantımda ona söyledim. Ve bunu kabul etti. Kendince işte TT devlete ait iken TT ile aralarında al sat sözleşmesi oldu için bu hizmeti verebiliyor falan diye kıvırmıştı.

https://twitter.com/halil10uk/status/848283996823924736

https://yetkilendirme.btk.gov.tr/Yet...ci-arama.xhtml ( Türksat diye arayın aldığı yetki kapsamına bakınız.)
18/05/2005

Uydu ve Kablo TV HizmetleriTÜRKİYE

Şimdi kendimi avuttuğum kısma gelirsek. Bu ülkede bu kadar adaletsiz işler var iken ben susup sermayemi arttırıp ona buna bayilik vererek faaliyet gösterebilirdim.Ama bunu vicdani olarak ret ettim. Çünkü haksızlık karşısında susmak benim kabul edebileceğim bir durum değildi.

Saygılarımla.