Merhaba arkadaşlar.
Belki aranızda kurumsal bir kimlik ile bu adam neden böyle bir konu açtı diyenler olacaktır. (Samimiyeti seviyorum)
Uzatmadan konuya girmek istiyorum.
2009 yılında kurduğum bilişim şirketimizi ciddi anlamda emek harcayarak iyi bir yere getirdim. Bilişim sektörüyle uğraşım daha eskiye dayanıyor. Çocukluk yıllarımın hayali olan kablosuz internet projesini mutlaka Balıkesir'e getirmem gerekiyordu. Ve bunu yapmak için 2014 yılına kadar bekledim.
Zemin olgunlaşınca bir yatırım yaparak Veri merkezleri hizmetlerimizin yanı sıra kablosuz İnternet hizmeti için yatırım yapmaya başladım. Ciddi yatırımlar yaptım Balıkesir merkezinde 2 si şirketimize ait olmak üzere
19 verici istasyonu kurdum. ( Artık Balıkesir'in her yerinde Kablosuz İnternet vardı.)
İlk 4 ay içinde 900 farklı binaya alt yapı götürdük! Talep o kadar çoktu ki her gün 9 bin TL yatırım yapmam gerekiyordu. Ve bunu yapıyorduk.. Balıkesir bize yetmedi İstanbul/Silivri'ye kuleyi diktik! Manisa,Bursa için proje oluşturmaya başladık.
Deli gibi büyüyorduk.
Bir sabah ofise BTK'dan bir zarf geldi. Zarfın açtığımda bir yönetmelik değişikliği vardı. Diyordu ki yetkilendirme alacak işletmeler yatırılmış sermayesini 1 Milyon TL yapsın. ( Bunu yapabilirdim).
Burada davaya konu olan kısım tam olarak buydu bunu kabul edemiyordum. (Yetkilendirme alacak işletmelerin sermayesi en az kurum tarafından belirlenen asgari tutar kadar olması! Yani kurum 1 milyon 10 milyon 100 milyon da diyebilir ileride.)
Tabi bu sırada ISS gruplarında bu işi merdiven altı yapmaya çalışan arabasını satıp bu işe yatırım yapan abartmıyorum ağlayan arkadaşlarımız vardı.
Bir an dedim ki ulen Halil dava aç bu yapılan hukuki değil.
Bu ülkede adalet var kazanırız bu davayı ve seninle birlikte 365 farklı internet servis sağlayıcısı var bu davaya sahip çık dedim kendime.
Bir yanımda diyordu ki ulan dünyanın parsını bu işe gömdün bırak git 1 milyon sermaye yap bak işine.
Ama deli kan var ya durmadı.Gittim dava açtım.
Bu davayı açtıktan sonra birden bazı şeyler değişmeye başladı. Hizmet verdiğim devlet kurumları ve belediyeler hizmetlerini iptal etmeye başladı. Özellikle AKP tarafından yönetilen belediyeler! Vergi dairesinden gelen denetimler. ( Her şey şeffaf inceleyip gittiler )
Netgsm sahibi Adem bey resmen beni arayarak bu davayı geri çek dedi. Biz bir bayilik modeli yapacağız deyince ben dahada hırslandım. ( İsmimi açık yazıyorum ki verecek cevabı varsa gelsin versin )
Tabi biz davayı açtık diğer firmalar davaya müdahil olacaklardı. Hepsine mailleri yolladık işte dilekçeler şu şekilde. BTK bazı firmaları sözlü olarak tehdit etti. Databir'in açtığı davaya müdahil olmak isteyenler varmış. Bunları denetlemeye geleceğiz! Bunu duyan beni gaza getirip dava açtıran arkadaşlarımız yok oldular. Gidip ordan burdan %20 25 komisyonlar'la bayilik aldılar.
Bizden habersizce sadece 1 firma davaya müdahil oldu. Oda sermaye artırma ile hiç bir sorunu olmayan Veriteknik.
Ben davayı açalı 3 yıl oldu. Halen sonuçlansın diye bekliyoruz.
1.5 milyon lira harcayarak öğrendim ki düşene ağlama düştüğü yerden kendi kalksın. Ve kendime dedim ki sen kötü bir yöneticisin şirketinin geleceğini düşünmeden kendini riske attın.
Bu konuyu açmamda ki sebep şu;
- Sermaye şartı geldiğinde lanet olsun alın size sermaye mi demeliydim ?
- Yoksa hukuksuz olduğuna inandığım bir davanın peşinden milyonluk yatırımı riske atarak doğru olduğunu inandığım şeyimi yapmalıydım ?
Davaya göz atmak isterseniz.
http://vatandas.uyap.gov.tr/danistay...yap?param=user
13.Daire 2017/577
Özel mesaj atanlar için ekliyorum ( Databir hosting kısmını etkileyen bir durum oluşmadı. 2009 yılından bu yana aynı kalite ile hizmet vermeye devam ediyoruz )