https://www.kreatifbiri.com/gidalari...il-belirlenir/
Evet bende böyle bir yazı buldum, muhtemelen yerseniz ölmezdiniz ama yine de mide rahatsızlığı çekebilirdiniz.
Ben bir dönem markette çalıştım. Hangi market olduğu önemli değil. SKT personelin en önemli vazifesidir, marketi açtığın an skt kontrolüne başlarsın neyse o ayrı mevzu, SKTsi geçmiş bir ürün grubu vardı, bunları normalde atıyoruz, biz atmak yerine kendimiz alıp yiyorduk bir şey olmuyordu. Et grubuydu, dondurup yiyorduk. Tavuk süt gibi ürünlerde skt çok önemli, nem alan, ıslak gıdalarda pollanma vs. ölümcül. Ama bu tarz kuru gıda tarzı şeyler için prosedür nasıl işler bilemiyorum. Market o yazıların üstünü öyle çizdiyse konuda bahsedildiği gibi 'büyük bir avmnin büyük bir alışveriş merkezi' gibi bir yere pek benzemiyor. Daha çok aile marketi gibi bir şey heralde. Yoksa büyük mağzalardan biriyse korkmanıza gerek yok, a101 de olsa bim de olsa bu markalar 1 kişinin eline bakmaz, asıl bu tür yerleri uyarmaktan korkmayın. A101'de bimde şokta sktli ürün bulamazsınız, bulsanız bile şikayet hakkınız var.
Arkadaşın üstüne gitmeye de gerek yok, korkuyor olabilir, ama korkuyorsa konuyu hiç açmamak, onun yerine gizli bir isimle cimere bimere neyse yazabilirdi. Şimdi daha fazla yük altına girdi diye düşünüyorum.
Hocam sadece tavsiye edilen son kullanma tarihi olsa neyse, adamlar gramajı bile tutkallamış.

Yasal olarak bunları tüketicinin bilmesi zorunludur.
Ki koskoca 1 sene vakit geçmiş, müşteri neden bunu bilmesin? Hadi 1 ay olsa anlarım da 1 sene nedir?
Ayrıca küçük bir yer değil maalesef.