İlk adsense domain onayımı 80 TL karşılığı yaklaşık 2 ay önce yaptırmıştım(Teşekkür). Daha sonra bir domainimde kendim deneyeyim dedim. Bir haftada onayı aldım. Sitede sadece 5 makale vardı(birer fotolu). Siteye ait pinterest, twitter, instagram, facebook ve rss hesapları açıp ikonla link vermiştim. Makaleler de, benzer konudaki makalelerden fikir alınarak oluşturulmuş yeni cümleler, mevcut cümlelerin değiştirilmiş halleri ve anonim bilgilerin aynen kullanılmasıyla öylesine yazılan makalelerdi. Bu kadar kolay onay almamı domainin 4 yıllık eski bir domain olması ve 3 yıllık daha süresinin olmasına bağladım.(wordpress ile kurulan site ve ssl sertifikası vardı, ücretli bir eklenti kullanmadım)
Daha sonra 1 yıl süreli sıfır bir domain satın aldım. Farklı bir konu ile aynı şekilde bir site kurdum ve yine bir hafta içinde onay aldım. Bu arada siteler Türkçe idi ve trafiği yoktu. Bir iki arkadaşım cep telefonundan girdiler baktılar.
Bunları burada ticaret yapmak amacıyla yazmıyorum. Ticaret için daha yolun çok başındayım ve buradaki ortamı tanımaya çalışıyorum henüz. (satmaktan ziyade şu an para veren alıcıyım )
Tecrübe olarak şunu söyleyebilirim. Google, hiç kimsenin yapmadığı birşey icat etmenizi veya keşif yapmanızı beklemiyor. İstediği sadece; bu siteye gelen olur mu? ilgi çeken içerik var mı? Google politikalarını ihlal eden bir durum var mı? eğer bu sorularda sıkıntısı yoksa hemen onay veriyor. Sonuç olarak Google, sizin para kazanmanızla değil kendisinin para kazanmasıyla ilgileniyor. Siz para kazandığınızda aslında o sizden daha çok kazanıyor.