zekikaynak adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam öncelikle savunmaya geçmişsiniz ama yazdıklarınızın aksine bir şey ben de yazmadım zaten... Bakın son cümlemde ne demişim "Bu vesile ile pazarlamacı arkadaşlara da selam olsun cidden meğer ne zor bir iş yapıyorlarmış.." Sizin anlayacağınız bende pazarlamacılığın eksik olduğunu farkındayım zaten.. Ama başka bir arkadaşımız demiş "Ülkede yabancı dil bilen yok dememiş en azından " diye ben de herkesin bildiği ama kabul edemediği bir gerçeği yazmışım.. Ayrıca kimsenin müşteri suçladığı felan da yok.. Benim de ithalat/ihracat yapan müşteri ve tanıdıklarım var yurt dışına çıkmak şurada dursun birçoğunun pasaportu bile yoktur.. Yabancı dili olan elemanı olmasın tüm işleyişi bir anda felç olur. Mobilya sektöründen bazıları yurt dışına zaman zaman fuara çıkıyor ama çıkış nedenleri iş anlaşması vs yapmak değil model görüp tr pazarına girmeden aynısını üretip satmak. Ki bu benim sözüm değil bizzat piyasadan müşterilerimden duyduğum bir durum..

Dediğim şey en temelde dış ticaret gibi bir işin web sitesi olmadan yürütülebiliyor olması.. Elbette herkes aynı düşünecek diye bir durum yok ama benim düşünce yapıma göre bu durum çok enteresan ve sıra dışı.. Müşteri olan kişi ben olsam web sitesi olmayan firmayı ciddiye alıpta iş yapmam fakat görünen o ki gerçekler öyle değil..
Ben de tam senin tersini düşünüyorum hocam. Websitesine hiç güvenmem. Herkes bir websitesi yaptırabilir, kendine ait olmayan resimler ile kendini holding olarak gösterebilir.
Müşterinin iyisi parası ve malı satacak pazarı olandır. İnşallah satışların artar hocam bu dış ticaretçilere kalmazsın. Bence kendine başka bir hedef kitle seçmelisin. Doğrudan internetten müşteri bulan oto kuaförleri, oteller vs gibi... Benim satış stratejim websitesi olmayana yapmaktan ziyade websitesi olana website yapmak olurdu. Ben bugüne kadar hiç senin gibi aktif websitesi pazarlamaya çalışmadım. Sadece bu işi yapan butik ajans olarak çalışan arkadaşlarıma bir kaç taktik verdim çok iyi dönüşüm aldılar. Önemli olan insanları ikna edecek bir strateji geliştirmek.

Allah kazancını arttırsın. Bol müşteri versin değerli kardeşim. Hayırlı işler.